Erdoğan: Ülkemde bini aşkın Hamas mensubu tedavi alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Hamas'ı bir terör örgütü olarak görmediğini belirterek, "Ülkemde bini aşkın Hamas mensubu hastanelerimizde tedavi alıyor" dedi.

KRONOS 13 Mayıs 2024 GÜNDEM

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara’ya geldi. İki lider baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İki gün önce çıkarılan yabancıya ücretsiz sağlık hizmetinin sonrasına denk gelen görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamas’ı terör örgütü olarak görmüyorum. . Orada bir terör örgütü olmadığını sizler de ortaya koydunuz şimdi terör örgütü derseniz üzülürüz. Asla Hamas’ı terör örgütü olarak görmüyorum. Adım adım Hamas’ı takip ediyorum. Ülkemde bini aşkın Hamas mensubu hastanemizde tedavi alıyor” diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise, “Hem Rusya’nın despotik tavrını hem de Orta Doğu’da gerçekleşen gelişmelerin karşısında biz bunları reddettiğimizi dile getirdik. Türkiye ile özellikle Orta Doğu konusunda görüş ayrılığı söz konusudur” diye konuştu.

İki liderin açıklamaları şöyle:

“ÜLKEMDE BİNİ AŞKIN MENSUBU TEDAVİ GÖRÜYOR”

Erdoğan: “Yunanistan ile terörle mücadele konusunda anlayış birliğimiz giderek güçleniyor. Terör örgütlerine bölgemizin geleceğinde yer olmadığına dair mutabık kaldık. Azınlık konusunu iki ülke arasında beşeri bir köprü olarak görüyoruz. Gazze’de yaşanan soykırım başta olmak üzere bölgede yaşanan gelişmeler konusunda da konuştuk. vicdan sahibi tüm kesimlerin çağrılarına rağmen masum sivillerin son sığınağı Refah’ı hedef alıyorlar. 35 bini aşan Filistinli masum sivilin katledilmesi karşısında Batılı ülkeler başta olmak üzere uluslararası toplum sesini artık daha gür çıkarmalıdır. Türkiye olarak İsrail’i ateşkese zorlamaya ve Filistin Devletinin tanınırlığını artırmaya yönelik diplomatik temaslarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Kıbrıs sorununun Ada’daki gerçekler temelinde adil, kalıcı çözüme kavuşturulması mühimdir. Böyle bir adım, bölgemizin istikrar ve huzurunu güçlendirecektir.

Hamas’ı terör örgütü olarak görmüyorum. . Orada bir terör örgütü olmadığını sizler de ortaya koydunuz şimdi terör örgütü derseniz üzülürüz. Asla Hamas’ı terör örgütü olarak görmüyorum. Adım adım Hamas’ı takip ediyorum. Ülkemde bini aşkın Hamas mensubu hastanemizde tedavi alıyor.”

“ORTA DOĞU KONUSUNDA GÖRÜŞ AYRILIĞI YAŞIYORUZ”

Miçotakis: “Türkiye’yle aramızdaki anlayış ve ilişki ortamı devamlı daha olumlu bir şekilde gelişiyor. Orta Doğu gelişmelerini görüştük. Hem Rusya’nın despotik tavrını hem de Orta Doğu’da gerçekleşen gelişmelerin karşısında biz bunları reddettiğimizi dile getirdik. Türkiye ile özellikle Orta Doğu konusunda görüş ayrılığı söz konusudur. İsrail’in terör nedeniyle verdiği kurbanlardan sonra Gazze bölgesine girmesi ve bizim terör örgütü olarak kabul ettiğimiz Hamas’ı Türkiye’nin daha farklı bir şekilde kabul ettiğini biliyoruz. Ancak sivillerin korunması gerektiği konusunda hemfikiriz.”

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis onuruna akşam yemeği verecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com