Hayal et, yapay zekâ çizsin

Yapay zekâ artık resim de yapabiliyor. DALL-E, yazıyı istenilen tarzda resme çevirebiliyor. Çok gerçekçi veya tamamen sürrealist resimler üretebilen yapay zekâ, teknolojiye olan ufkumuzu genişletiyor.

KRONOS 31 Temmuz 2022 YAŞAM

Yapay zekâ geliştirme şirketi olan OpenAI, yazılı metinlerden gerçekçi ve sanatsal görseller üreten yapay zeka DALL-E’nin beta sürümünü önümüzdeki haftalarda kullanıma açacak. OpenAI’nın açıklamasına göre bekleme listesindeki 1 milyon kullanıcıya beta sürüm açılacak. Kullanıcılar ilk ay 50 resim, sonraki her ay 15’er resmi ücretsiz üretebilecek.

Ünlü resimleri yapay zekâ ile yeniden üretmek mümkün.

METİNDEN GÖRSELE…

DALL-E kullanıcıların girdiği bir betimleme yazısını saniyeler içerisinde görsel olarak üretebiliyor. Ayrıca aynı metinden onlarca varyasyon oluşturabiliyor. Yani kısacası aklınıza gelen en uç fikirleri bile resme çevirebiliyor. Meselâ DALL-E’ye “Yolsuz iş admına dava açan Twitter” yazdığınızda size hemen şöyle bir görsel verebiliyor.

FARKLI SANAT STİLLERİ

OpenAI, DALL-E 2’yi senenin başlarında duyurmuştu. Bu ikinci versiyon neredeyse tamamen gerçekçi resimler oluşturabiliyor veya çok karmaşık tasvirleri resme çevirebiliyor. Ayrıca aynı resmi farklı tarzlarda oluşturabiliyor. Mesela “Tropikal tatil köyünde uzanan astronot” komutunu vaporwave, pixel veya fotorealistic versiyonununda oluşturulabiliyor.

FOTOĞRAFLARINIZI DEĞİŞTİREBİLİYOR

Mesela farelerin olduğu görseli DALL-E’ye yüklediğinde yapay zekâ, bu resmin farklı versiyonlarını oluşturuyor. Fareleri, giydikleri kıyafetleri, arkada yanan şömineyi birçok şeyi fark edip yeni resimler üretebiliyor. Bütün bunları yaparken fotoğraftaki pozlamayı, odağı ve cisimlerin gölgeleri gibi birçok unsur ile gerçekçi fotoğraflar üretebiliyor.

DALL-E, DERGİ KAPAĞINI TASARLADI

DALL-E şimdiye kadar çok az kullanıcıya sunuldu. Fakat bu kadar az kullanılmasına rağmen sonuçlar olağanüstü. Mesela yönetmen Karen X Cheng, DALL-E kullanarak Cosmo dergisine kapak tasarladı.

İsrailli şef Tom Aviv, restoranındaki yemeklerin sunumunu DALL-E kullanarak tasarladı.

Daha fazla yapay zekaâçalışmasını incelemek için OpenAI Instagram ve Twitter hesabını takip edebilirsiniz.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Yapay zekâ teknolojisinin nerelere evrilebileceğini kestirmek çok zor. Artık insan yüzleri ve sesleri kopyalanabiliyor, istenilen yapay videolar oluşturulabiliyor. Mesela yukarıdaki resimlerin hepsi yapay zekanın ürünü. OpenAI şirketi ise bunların farkında. DALL-E’de bir dizi güvenlik filtresi uygulanıyor. Platformda şiddet, çıplaklık veya bariz nefret uyandıran hiçbir içerik kullanılmıyor.

BAŞKA BİR YAPAY ZEKÂ ÖRNEĞİ: BU İNSAN HİÇ VAR OLMADI

DALL-E kadar gelişmiş olmasa da www.thispersondoesnotexist.com sitesi, yapay zekâ ile insan yüzleri üretebiliyor. Sayfa her yenilendiğinde farklı bir yüz oluşturan yapay zekâ bazen çok gerçekçi yüzler oluşturabilse de bazen yapay olduğu belli oluyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com