Yemen’de yardım dağıtımında izdiham: En az 78 ölü

Yemen’de yüzlerce kişinin bir okulda dağıtılan yardımları almak üzere toplanmasıyla yaşanan izdihamda en az 78 kişi hayatını kaybetti.

KRONOS 20 Nisan 2023 DÜNYA

Yemen’in başkenti Sanaa’da yardım dağıtımı sırasında izdiham çıktı, onlarca kişi yaşamını yitirdi. Bir okulda dağıtılan yardımları almak isteyenlerin oluşturduğu izdihamda en az 78 kişinin öldüğü bildiriliyor.

İran destekli Husi’lere ait televizyon kanalı El Masirah’ta yer alan habere göre, izdiham sırasında çok sayıda kişi de yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan 13 kişinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Husi’lerin denetimindeki İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da izdihamın Ramazan Bayramı’nın gelmesi nedeniyle dağıtılan yardımların halka verilmesi sırasında yaşandığı açıklandı.

9 DOLARLIK YARDIM 

Yüzlerce kişinin toplandığı belirtilen okulda kişi başına 5000 Yemeni (yaklaşık 9 Amerikan doları) yardım yapıldığı izdihamın da bu sırada meydana geldiği ifade edildi.

Medyaya yansıyan görüntülerde, halkın yaşanan izdihamda birbirlerini ezdiği çok sayıda kişinin yardım çığlık attığı görülüyor.

İzdiham sonrasına dair görüntülerde de okul binası içerisinde çok sayıda kişiye ait ayakkabılar ve elbiselerin parçalanmış şekilde etrafa yayılmış oldukları görülüyor.

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

İçişleri Bakanlığı, yardım organizasyonunu yapan kurumdan iki kişinin olayla ilgili gözaltına alındığını açıkladı.

Yemen’de 8 yıldır devam eden iç savaş ülke nüfusunun tamamına yakınını derin bir açlık ve yoksulluk içerisine sürüklemiş durumda.

Yemen’de devam eden çatışmalar ülkede etkili Suudi Arabistan ve İran’ın vekalet savaşları olarak görülüyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com