Yeni kabinenin 3. gününde bilanço: 17’si eski askeri okul öğrencisi 53 kişiye daha gözaltı

Ankara ve İzmir'de yürütülen 3 farklı soruşturmada aralarında muvazzaf asker, ilişiği kesilmiş askeri öğrenci, üniversite yıllarında çalışma evinde kalmış avukat, ilişiği kesilmiş polis koleji öğrencisi ve polislerinde olduğu 53 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

KRONOS 06 Haziran 2023 GÜNDEM

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca Gülen cemaatinin askeri ve sivil yapılanması iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 23 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada gözaltı kararı verilen kişilerden 1’inin Hava Kuvvetleri, 1’inin Deniz Kuvvetleri, 2’sinin Kara Kuvvetleri, 1’inin Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup 3’ü muvazzaf 5 asker, 17’sinin ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi ve 1’inin de aktif görevde polis olduğu belirtildi. Askerlerden 1’inin binbaşı, 4’ünün ise astsubay olduğu bildirildi.

Ankara’da ise hakim-savcı sınavlarına hazırlık evlerinde kaldıkları ve haklarında başka deliller bulunduğu iddiasıyla 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada “Ankara ilindeki hâkim/savcı sınavlarına hazırlık çalışma evlerinin tespitine yönelik yürütülen soruşturmalar çerçevesinde… genel olarak haklarında üniversite öğrenimi sırasında örgütte çeşitli düzeyde görev alma, hâkim/savcı sınavlarına hazırlık çalışma evlerinde kalma, bank asya, tepe yönetimle görüşme, aleyhe ifade ve teşhis beyanları vb. deliller bulunan toplam 21 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

Fotoğraf DHA, İzmir, 6 Haziran 2023.

Öte yandan yine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen başka bir soruşturma kapsamında ise kapatılan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Polis Kolejinden ilişiği kesilen ve haklarında, ardışık arama, HTS kayıtları, aleyhte ifade ve teşhisler bulunduğu öne sürülen 4’ü avukat 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com