Suçlama: ‘Tutuklu ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına ev bulmak’

İstanbul ve Kayseri'de 8 kişinin gözaltına alınma nedeni: Adli işlem geçiren kişilerin üniversite öğrencisi çocukları için ev bulmak, evin fatura aboneliklerini üzerlerine almalarını ve evlerde 'örgütsel' kitap ve belge bulundurmamalarını istemek.

KRONOS 28 Mayıs 2024 GÜNDEM

İstanbul merkezli 2 ilde ‘güncel öğrenci yapılanması’ iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 8 kişinin Gülen cemaatine yönelik soruşturmaları kapsamında adli işlem geçiren kişilerin çocuklarını öğrenci evlerine yönlendirdikleri ileri sürüldü.

Soruşturmada evlerde 2-3 kişilik gruplar halinde kalan çocukların dikkat çekmemek için eve ait fatura aboneliklerini ikamette kalan kişilerden birinin üzerine aldıkları, gizliliğe üst düzey dikkat etttikleri, internet tabanlı programlardan görüştükleri, evlerde kesinlikle ‘örgütsel doküman, kitap ve belge’ bulundurmadıkları bilgisine ulaşıldığı belirtildi ancak bu eylemler çocuklara suçlama olarak yöneltildi.

Öte yandan Ankara’da da Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO) Giriş Sınavı sorularını alarak polis oldukları ve soruların dağıtılmasına aracılık ettikleri iddia edilen 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com