Yunan yönetmenden Issız Adam

KRONOS 14 Aralık 2019 KÜLTÜR

Yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı, başrollerini Melis Birkan ve Cemal Hünal’ın paylaştığı 2008 yapımı Issız Adam filmini Yunan yönetmen yeniden çekti. Yiannis Tsimitselis ve Katerina Geronikolou’nun başrolünde olacağı filmin yönetmeni Yiannis Papadakos. Filmin Yunanca adı “Sonsuza Kadar” anlamına geliyor. 16 Aralık’ta yapılacak filmin galasına Çağan Irmak’ta katılacak.

İzleyenlere gözyaşlarına boğan Issız Adam filmi filmi içeriğiyle, biçimiyle, diyaloglarıyla, oyuncularıyla ve bir zamanlar eski taş plaklardan dinlenen şarkılara yaptığı göndermelerle ve özellikle film metnine doğrudan anlam yükleyen Anlamazdın adlı ünlü ve eski müzikleriyle seyircide ve film eleştirmenlerinin söyleminde kendisine popüler bir yer edinmişti.

Filmin Yunanistan’da yeniden çekildiğini t24’de Mehmet Y. Yılmaz duyurdu. Yılmaz’ın yazısının filmle ilgili bölümü şöyle:

“Türkiye sinema tarihine geçecek bir olay gerçekleşti.

İlk kez bir Türk filmi “yeniden çekim” yoluyla bu kez bir başka ülkede vizyona giriyor.

Normal olarak üçüncü dünya filmlerini “yeniden çekim” yoluyla vizyona sokmak Hollywood’un işidir.

Bu kez bir Türk filmini, Issız Adam’ı, bir Yunan yönetmen, Yunan oyuncular ile Atina’da çekti.

Yiannis Tsimitselis ve Katerina Geronikolou’nun başrolünde olacağı filmin yönetmeni Yiannis Papadakos. Filmin Yunanca adı “Sonsuza kadar” anlamına geliyor!

16 Aralık akşamı Atina’da yapılacak galaya filmin yapımcısı Mustafa Oğuz ve yönetmeni Çağan Irmak da katılıyor. Doğal olarak orada olmazsam, olmazdı, ben de gidiyorum!

Memleketin bütün ıssız adamlarına ise Taşlıcalı Yahya Bey’den bir beyit benden armağan olsun:

“Sabretmeyen belalarına aşkın anmasın.

Nuş etmesin şarabı kaçanlar humardan.” (Bugünkü dille: Belalarına katlanamayacak olanlar aşkın adını anmasın./ Sonunda baş ağrısı var diyenler, şarabı hiç içmesin.)”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com