10 Ekim anıtı açılıyor: CHP’ye tepki gösteren aileler açılışa katılmayacak

10 Ekim Ankara Gar katliamında yaşamını yitirenler anısına yapılan anıtın açılışına aileler katılmayacak. Aileler, CHP ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tepkili.

KRONOS 09 Ekim 2024 GÜNDEM

Ankara’da, 10 Ekim 2015’te IŞİD’in düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenler anısına bugün katliamın yaşandığı yerde anıt açılışı yapılacak. Katliamda yakınlarını kaybedenlerin kurduğu 10 Ekim Barış Derneği, CHP ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tepki göstererek anıtın açılışına katılmayacaklarını açıkladı.

Dernekten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“10 Ekim Ankara Katliam Anıtı’nın açılışını ailelerimiz, derneğimiz ve duyarlı kamuoyu ile beraber 9 Ekim 2024 saat 10:04’te yapacağımızın çağrısını yapmıştık. Gelinen aşamada Ankara Büyükşehir Belediyesi ve CHP Ankara İl Örgütü’nün, açılışa saatler kala derneğimizi, 10 Ekim Ailemizi ve bizimle birlikte dokuz yıldır mücadele eden emek ve demokrasi güçlerini yok sayarak, günlerdir emek vererek hazırladığımız programımızı iptal ettiğini ve kendi programının uygulanarak bizim misafir olarak açılışa davet ettiklerini öğrenmiş bulunmaktayız.”

CHP ve belediyeye tepki gösterilen açıklamada, “Yapılan bu dayatmayı kabul etmiyoruz ve 9 Ekim’de gerçekleşecek açılışa katılmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. 10 Ekim’in hafızasını, öznelerini yok sayan hiçbir etkinlik bizi temsil etmemektedir. 10 Ekim Ailesi olarak 10 Ekim günü saat 10:04’te 9. yıl anmasında Ankara Garı önünde anmamızı gerçekleştireceğiz. Bütün emek ve demokrasi güçlerini anmamıza çağırıyoruz” denildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com