1389 mağazalı dev market zinciri iflas etti

Mobilya, elektronik, okul malzemeleri, gıda, piknik, hediyelik eşya başta olmak üzere yüzlerce kategoride ürün bulunduran dev yapı market zinciri iflas başvurusunda bulundu.

KRONOS 10 Eylül 2024 EKONOMİ

ABD merkezli Big Lots, uzun süredir devam eden ekonomik zorluklar ve düşen satışlar sebebiyle iflas başvurusuna hazırlanıyor.

Şirket, iflas sürecini ertelemek için mağazalarını satışa çıkararak olası teklifleri değerlendiriyor. Danışmanlık desteği alarak iflas başvurusunu daha sağlam temellere oturtmayı planlayan şirket, ABD perakende sektöründe büyük bir dalgalanma yaratabilir. Bu süreçte mağazalarını satışa çıkararak olası teklifler almaya çalışacak. Şirket, daha uygun teklifler gelmesi durumunda iflas başvurusunu erteleyebileceğini de duyurdu.

Ayrıca, şirketin danışmanlık hizmeti almak için AlixPartners ve Guggenheim Partners ile işbirliği yaptığı bildirildi. İflasın kesinleşmesi halinde Big Lots’un 1.400’den fazla mağazası ve 30.000 çalışanıyla ne tür bir dönüşüm yaşayacağı henüz bilinmiyor.

HİSSELERİNDE YÜZDE 90’DAN FAZLA DEĞER KAYBI
Big Lots, geçtiğimiz yıl hisselerinde yüzde 90’dan fazla değer kaybı yaşadı. Şirketin ikinci çeyrek kazanç raporu da erteleme kararı aldı ve 12 Eylül’de açıklanması bekleniyor. Satışlardaki ciddi düşüş, şirketin mali yapısını zayıflatırken iflas sürecinin hızlanmasına neden oldu.

ABD’nin perakende devlerinden biri olan Big Lots’un geleceği belirsizliğini korurken, bu iflas dalgasının perakende sektöründe daha geniş bir etki yaratabileceği ön görülüyor.

WALMART VE AMAZON’DAKİ SATIŞLAR ARTTI
Edition.cnn.com sitesindeki bilgilere göre Big Lots, iflasının sebebini yüksek enflasyon ve faiz oranları gibi çeşitli ekonomik faktörlere bağladı. Bu, müşterilerin satın alma davranışlarını değiştirmesine yol açtı. Değer arıyorlar – ancak mutlaka daha düşük maliyetler değil. Bu yüzden dolar mağazaları zorlanırken Walmart ve Amazon’daki satışlar arttı. Applebee’s gibi gündelik zincirler büyürken McDonald’s’ın zorlanmasının sebebi de bu.

Şirket yönetiminden yapılan açıklamada ise, “Hakim ekonomik eğilimler, özellikle Big Lots için zorlu oldu çünkü şirketin temel müşterileri, şirket gelirinin önemli bir bölümünü oluşturan ev ve mevsimlik ürün kategorilerindeki isteğe bağlı harcamalarını kısıtladı” ifadeleri kullanıldı.


Daha fazla mağaza kapanışı da gelebilir. Big Lots, Amerika Birleşik Devletleri genelindeki 1.400 mağazasının yaklaşık 300’ünü kapatma sürecinde. Pazartesi günü ek bir kapanış duyurulmadı, ancak Big Lots, “işletmemizin verimli bir şekilde çalışmasını ve müşterilerimize hizmet vermeye devam edebilmemizi sağlamak için belirli yerleri kapatmamız gerekeceği” konusunda uyardı.

Şirket ayrıca Pazartesi günü New York Borsası’nın hisselerinin ticaretini askıya aldığını açıkladı. Hisse senedi Cuma günü 50 sentin hemen altında kapandı ve yıl başından bu yana yüzde 93’ten fazla düştü.

Mayıs ayında sona eren 13 haftalık dönemde Big Lots, 1 milyar dolarlık net satışta 205 milyon dolarlık net zarar bildirdi. Bir mahkeme dosyasında, 3,17 milyar dolarlık varlık ve 3,09 milyar dolarlık toplam borç tahmininde bulundu. Yakın zamanda ikinci çeyrek kazançlarını bildirmeyi erteledi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com