15 kişinin can verdiği yangın anızdan değil elektrik tellerinden çıkmış

Diyarbakır Başsavcılığı’nın ön raporunda, Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangının anız yakılması değil elektrik kaynaklı olduğu tespiti yer aldı.

KRONOS 23 Haziran 2024 GÜNDEM

Diyarbakır ve Mardin arasında 15 bin dönüm arazide çıkan ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangının elektrik telerinden çıktığına dair iddialar savcılık raporuna da girdi.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) yetkililerinin yangının “elektrik tellerinden’ çıktığını belirten görgü tanıkları hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi de bölgesinde anız olmadığını ve hatların geçtiği güzergahlarda önlem alınmadığını açıkladı.

Diyarbakır Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada çıkan ön raporda, yangının elektrik kaynaklı olduğu tespiti yer aldı. Yangının elektrikli kaynaklı olduğunun belirtildiği raporun ilgili kurumlar da dinlendikten sonra önümüzdeki günlerde hazırlanacağı bildirildi.

Öte yandan yangında Zekiye Erdenli’nin de hayatını kaybetmesi ile ölü sayısı 15’e çıktı.

Yangında ayrıca 556 küçükbaş öldü, 250 yaralı hayvan da sahiplerinin rızasıyla Et ve Süt Kurumu’na (ESK) kesime gönderildi. 120 hayvanın ise bölgedeki veterinerler tarafından tedavileri yapıldı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com