“15 Temmuz’da Erdoğan’a boş kağıt verildi ama…”

"Erdoğan’a 15 Temmuz’da devleti yeniden kurgulaması için neredeyse boş kâğıt verildi. Erdoğan bunu bireysel önceliklerine göre yeni bir iktidarı tahkim etmek için kullandı. ‘İki satır yazı, üç atama’ ile her şeyin değişebileceği iddiasının boş olduğu ortaya çıktı."

KRONOS 05 Eylül 2024 GÜNDEM

Darbe hafızası olan Türkiye’de Kara Harp Okulları’nda genç teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak korsan yeminde bulunması siyasetin gündeminde. MHP lideri Devlet Bahçeli’den “eylemin amacı nedir?” şeklinde rahatsızlık duyduğunu belirten bir açıklama gelirken, AKP cephesinde de sözcü Ömer Çelik’ten genç teğmenlere sahip çıkan bir duruş geldi. Ancak kulislere yansıyanlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bu olay nedeniyle rahatsız. Hem Cumhur İttifakı’nda bu konu üzerinden yaşanan çatlak, hem de partilerin kendi içerisinde yaşadıkları görüş ayrılığı dikkat çekiyor.

Gazeteci ve yazarlar da korsan yemin töreninin ne anlama geldiğini ve bu noktaya nasıl gelindiğini değerlendirmeye çalışıyor. Karar yazarı Osman Sert, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası devleti ve kurumlarını yeniden kurgulaması için AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a neredeyse boş bir kağıt verildiğine işaret etti.

‘İKİ SATIR YAZI VE ÜÇ ATAMA HER ŞEYİN DEĞİŞECEĞİ İDDİASI…’

Erdoğan’ın bu fırsatı sağlıklı bir devlet ve demokrasi kurgulamak yerine bireysel önceliklerine göre yeni bir iktidarı tahkim etmek için kullandığını belirten Osman Sert, “İşin askeri okullar ve ordunun yeniden kurgulanması ayağında da siyasi içerik üretmeden, demokratik bir çerçeve çizemeden, ‘iki satır yazı, üç atama’ ile her şeyin değişebileceği iddiasının birçok başlıkta olduğu gibi burada boş olduğu ortaya çıktı” dedi.

Sert, “O korsan yeminden darbe işareti çıkarmak da baskıcı iktidara alternatif güç ummak da aşırı. Ama nihayetinde mesele iktidarın ülkeyi yönetme kapasitesinin ve siyaset kaslarının geldiği yere işaret ediyor. Bir de bu toprakların siyasi kültürünün dönüp dolaşıp aynı yere geldiğine…” yorumunu yaptı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com