17 kişi daha tutuklandı: Ben sadece Yasin okudum, sohbet yapmadım

Ankara'da 'emniyet yapılanması' üyesi oldukları iddiasıyla tuttuklanan 16 kişi arasında ilkokul mezunu bir kadının da olduğu ve kadının savunmasında 'Ben sadece yasin okudum, sohbet toplantısı yapmadım' dediği öğrenildi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 20 Eylül 2024 GÜNDEM

Fotoğraf: Arşiv, 2017.

Ankara’da Gülen cemaatinin emniyet yapılanması iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 3 gün önce 19 şehirde ev baskınlarında gözaltına alınan 29 kişiden 17’si tutuklandı.

Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesi’nde iki gündür süren duruşmalarda polis çemberine alınan ve çoğunluğu KHK’lı olan bu kişiler, Garson adı verilen gizli tanıktan elde edildiği öne sürülen ve üzerinde oynama yapıldığı için polis teşkilatında krize neden olan fişlemelerde adı geçmek, akrabası olan emniyet mensubu kişileri aramak, 12 yıl önce yapılan bir dini sohbete katılmak ve ByLock kullanmakla suçlandı.

5 AYLIK HAMİLE KADIN DA VAR

Tutuklanan kişiler arasında 5 aylık hamile bir kadın, en küçüğü 1 yaşında olan 4 çocuklu bir anne, tansiyon, şeker ve kalp hastası 60 yaşında bir teyze, Türkiye’de ramotoloji alanında en iyi uzmanlardan biri olduğu belirtilen bir doktor, konteynırda yaşayan bir öğretmenin de olduğu ve bu kişilerin emniyet yapılanmasında olmakla suçlandıkları öğrenildi.

“YASİN OKUMAYA GİDİYORDUM”

Kronos’un edindiği bilgilere göre, tutuklananlar arasında bulunan ilkokul mezunu bir kadın ifadesinde “Ben Yasin okumaya gidiyordum, takışık olduğum kişiler vardı. Ben Yasin okudum, sohbet vermem gibi bir durum sözkonusu değil. Bir yapılanma içerisinde değilim, suçsuzum.” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com