18 saatlik krizin ardından Nijerya, milli maça çıkmama kararı aldı

Nijerya Milli Takımı, Ibrık Havalimanında 18 saat mahsur kalması sonrası Libya maçına çıkmama kararı aldı. Libya'dan ayrılarak ülkelerine döndü.

KRONOS 14 Ekim 2024 SPOR

Nijerya Milli Takımı’nın 2025 Fas Afrika Uluslar Kupası elemeleri kapsamında Libya ile karşılaşacak. Mücadele için Libya’ya giden Nijerya Milli Takımı, Ibrık Havalimanı’nda 18 saat mahsur kaldı.

Libya resmi ajansı LANA’nın haberinde, Nijerya Milli Takımı’nın 2025 Fas Afrika Uluslar Kupası elemeleri kapsamında yarın Bingazi’de Libya Milli Takımı ile yapacağı karşılaşmadan çekildiği belirtildi.

Nijeryalı oyuncuların ülkelerine dönmek üzere Ibrık Havalimanı’ndan ayrıldığı kaydedildi.

LİBYA DA NİJERYA’DA AYNI DURUMU YAŞAMIŞTI
Libya’nın doğusundaki Ibrık Havalimanı yetkilisi Celal Muheşhiş basına yaptığı açıklamada, Nijerya Milli Takımı’nın Libya’da maç oynamayı reddettiğini ve takımın ülkelerine dönme kararı aldığını aktarmıştı.

Libya medyasında yer alan haberlerde de, Libya Milli Takımı’nın 11 Ekim’de Afrika Uluslar Kupası ön elemelerinde Nijerya’da oynadığı maç öncesinde aynı muameleyi gördüğü ve mütekabiliyet gereği Nijeryalı oyuncuların maçın oynanacağı Bingazi kentine 330 kilometre uzaklıktaki Ibrık Havalimanı’na indirildiği ifade edilmişti.

NELER OLMUŞTU?
Fenerbahçe’de oynayan Bright Osayi-Samuel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “15 saattir hiçbir sağlık ve güvenlik garantisi olmadan Libya’daki havaalanında mahsur kaldım” ifadelerini kullandı.


Nijerya Milli Takımı’nın kaptanı William Troost-Ekong ise “Sosyal medyanın gücü. Uçağımıza yakıt dolduruluyor ve yakında Nijerya’ya gideceğiz. Herkese destekleri için teşekkürler!” paylaşımını yaptı.

OSIMHEN’DEN DESTEK
Galatasaray’ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen de Instagram hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapmıştı.

İşte 25 yaşındaki futbolcunun yaptığı paylaşım:

“Kardeşlerimin ve antrenörlerimin dün gece Libya havaalanında karşılaştığı haksız muamele beni hayal kırıklığına uğrattı. Bunun gibi eylemler spor ruhuna aykırıdır. Desteğim ekibimle birlikte ve bu engellere rağmen güçlü kalacaklarını biliyorum. Takım arkadaşlarım ve yetkililerimiz hala Libya’daki havaalanında mahsur kaldığı için CAF ve diğer futbol organlarını müdahale etmeye çağırıyorum. Bu gereksiz ve insanlık dışı. Birlikte duruyoruz, her zamankinden daha güçlü.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com