2026 NATO Zirvesi, Türkiye’de yapılacak

NATO Liderler Zirvesi’nin ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde 2026’daki zirvenin ise Türkiye’de yapılacağı belirtildi.

KRONOS 11 Temmuz 2024 GÜNDEM

ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nin ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, 2025’teki zirvenin Hollanda’nın Lahey kentinde, 2026’daki zirvenin ise Türkiye’de yapılacağı belirtildi.

Sonuç Bildirgesi’nde müttefiklerin Ukrayna’ya gelecek yıl en az 40 milyar dolar fon sağlaması kararlaştırıldı. Ayrıca, Çin’e, Rusya’nın Ukrayna’yla savaşına verdiği desteği sonlandırma çağrısı yapıldı.

Bildirgede, Rusya’nın, BM Şartı da dahil olmak üzere “uluslararası hukukun bariz bir ihlali” olarak Ukrayna’daki savaşın tek sorumlusu olduğu, Rus kuvvetlerinin ve yetkililerinin insan hakları ihlalleri, savaş suçları ve diğer uluslararası hukuk ihlalleri için cezasız kalmasının söz konusu olamayacağı ifade edildi.

Tüm ülkelere Ukrayna’da Rusya’ya hiçbir şekilde yardım etmeme çağrısı yapılan bildirgede, Belarus, Kuzey Kore, İran ve Çin’in isimleri zikredilerek, “Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını kolaylaştıran ve dolayısıyla uzatan herkesi kınıyoruz” denildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com