3. Adalet Buluşması Fransız basınında: Haksız yere hapsedilen insanlar….

''Yağmura rağmen, üzerinde AİHM yazılı tişörtler giyen birçok gösterici, miting sona erene kadar kaldı. Bazıları, 'adalet duvarı' olarak adlandırılan bir freskin üzerine destek mesajları bıraktı. Yerde 'Adaletin zamanı geldi!' yazılı bir pankartın yanında onlarca çalar saat bırakıldı."

SEVİNÇ ÖZARSLAN 03 Ekim 2024 GÜNDEM

Türkiye’den insan hakları ihlalleri ile yargı üzerindeki siyasi baskılara dikkat çekmek için Fransa’nın Strasbourg şehrinde dün gerçekleştirilen 3. Adalet Buluşması‘na Fransız basını da yer verdi.

Haber sitesi dnr.fr‘de yer alan haberde Fransa, Almanya, Hollanda ve Belçika’da yaşayan KHK’lıların üçüncü kez adalet çağrısı için Avrupa Konseyi’nin önünde buluştuğu vurgulandı.

Haberde KHK’lıların ellerinde taşıdığı İngilizce pankartlara yer verilerek, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, gözlerini kapatma”, “Baskı altında insanlar varken kimse özgür değildir”, “Geciken adalet, adalet değildir”… Çarşamba günü öğle saatlerinde Avrupa Konseyi’nin önünde sallanan sarı pankartlar üzerinde, binlerce Türk Avrupa kurumlarına böyle seslendi.” denildi.

KHK’lı diplomat Rumi Ünal’ın görüşlerine de yer verilen haberde, AKP hükümetinin 2016’dan bu yana muhalifleri, özellikle Gülen cemaati mensuplarını mahkum ederek insan haklarını ihlal ettiği, ByLock adlı mesajlaşma uygulamasını indirdikleri için ‘terör örgütüne üyelik’ nedeniyle kitlesel olarak tutuklamalar yapıldığı belirtildi.

Haberde şöyle devam edildi:

“2023 yılında, bu konuda yaklaşık 10.000 başvuru alan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, mevcut Türk rejiminin adil yargılanma hakkını, cezaların yasallığı ilkesini ve dernek kurma özgürlüğünü ihlal ettiğine dair Yalçınkaya kararını verdi. “Ne yazık ki, Türk hükümeti bu karara hala uymuyor. Avrupa Konseyi, Türkiye’ye bu kararı uygulaması için baskı yapmalı», diye ayrıntılandırıyor Rumi Ünal.

Avrupa caddesine bu etkinlik için kurulan sahnede, farklı kişiler meseleleri hatırlatmak için sırayla söz aldı. Aralarında haksız yere hapsedilmiş kurbanlar da var. «Burada intikam almak için değilim, ancak sessiz kaldığımız her an adaletsizlikler artıyor», diye dile getirdi genç bir adam.

Yağmura rağmen, üzerinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (European Court of Human Rights – ECHR) yazılı tişörtler giyen birçok gösterici, miting sona erene kadar kaldı. Bazıları, ‘adalet duvarı’ olarak adlandırılan bir freskin üzerine destek mesajları bıraktı. Yerde ise, İngilizce ‘Adaletin zamanı geldi!’ yazılı bir pankartın yanında onlarca çalar saat bırakıldı.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com