84 yaşındaki mahpusa: “Her türlü hastalığın var ama seni tahliye edemeyiz”

Menemen R Tipi Cezaevinin Gözlem ve İdari Kurulu, bu ay ikinci kez değerlendirmesi yapılan 84 yaşındaki emekli imam Karakoç'un denetimli serbestlik hakkını "Her türlü hastalığın var ama seni tahliye edemeyiz." diyerek reddetti.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 27 Ağustos 2024 GÜNDEM

Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanan ve 6 Ocak 2021’den beri hapiste olan emekli imam Halil Karakoç (84), 1 Mayıs 2024’te denetimli serbestlik hakkı kazanmasına rağmen tahliye edilmiyor.

Menemen R Tipi Cezaevinin Gözlem ve İdari Kurulu’nda bu ay ikinci kez değerlendirmesi yapılan Karakoç’a yine red verildi.

Aile yakınlarının aktardığı bilgiye göre Karakoç’a red gerekçesi olarak “Her türlü hastalığın var ama seni tahliye edemeyiz.” denildi.

Öte yandan Adli Tıp Kurumu, sağlık durumu nedeniyle tahliye talebinde Karakoç’a yine ‘cezaevinde kalabilir’ raporu vererek başvurusunu bir hafta önce reddetti.

GÜNDE 14 İLAÇ KULLANIYOR

Şeker, kolesterol, kalp, mide rahatsızlıkları başta olmak üzere birçok hastalıkla mücadele eden ve günde 14 ilaç kullanan Halil Karakoç, 15 Temmuz darbe girişiminden 10 gün sonra kalçası kırık olduğu halde gözaltına alındı ve Manisa Emniyeti’nde 30 gün kaldıktan sonra tutuklanıp Manisa T Tipi Cezaevine konuldu. 1,5 yıl kaldığı koğuşta düşünce iyice hastalanan Karakoç’un durumu mahkemeye rapor edildikten sonra serbest bırakıldı.

Tahliye olduktan sonra 1,5 ay Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yatan Halil Karakoç’un kalçasına platin takıldı. Yürüyemeyen, kişisel ihtiyaçlarını görmekte zorlanan ve evden çıkamayan Karakoç, 70’li yaşlarındaki eşinin yardımıyla hayata tutunuyordu. Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen Karakoç, ceza Yargıtay tarafından onanınca 6 Ocak 2021’de ikinci kez tutuklandı. Denetimli serbestlik hakkı Mayıs 2025’te dolacak Karakoç’a, koşullu salıverilme hükümleri uygulanacak.

EVİNE DE EL KONULDU

Emekli maaşıyla geçinen Halil Karakoç, Manisa’da yaşadığı 3 katlı evini önceki yıllarda Manisa’daki Feza Eğitim Vakfı’na bağışladığı için devlet tarafından evine de el konulduğu öğrenildi. 15 Temmuz’dan sonra kapatılan vakıfların mallarına devlet tarafından el konulduğu için Karakoç evinde kiracı olarak oturuyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com