ABD seçimleri: Harris, Trump’la arasındaki farkı açtı

ABD Başkanı Biden'ın çekilmesinin ardından Başkan Yardımcısı Harris'in yeni başkan adayı olması Demokrat seçmende heyecan yarattı.

KRONOS 31 Temmuz 2024 DÜNYA

Demokratların başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 7 kritik eyaletin altısında Cumhuriyetçi aday ve eski Başkan Donald Trump’la arasındaki farkı eritti.

Kayıtlı seçmenler arasında yapılan Bloomberg News/Morning Consult anketine göre Harris, Michigan’da Trump’ın 11 puan önüne geçti.

T24’te yer alan habere göre Harris; Arizona, Wisconsin ve Nevada’da ise Cumhuriyetçi rakibinin 2 puan önünde. Anket sonuçlarına göre Trump Harris’in Pennsylvania’da 4, Kuzey Carolina’da ise 2 puan önünde.

Anket sonuçları, Trump ve Harris’in Georgia eyaletinde kafa kafaya gittiğini gösteriyor.

Wisconsin, Trump’ın Harris’le farkı Başkan Joe Biden’a karşı aldığı sonuçlara kıyasla eritebildiği tek eyalet oldu.

1-5 Temmuz arasında Biden hala adayken yapılan Bloomberg/Morning Consult anketinde Trump çok daha avantajlı duruyordu. Bu ankette Trump; Arizona’da 3, Georgia’da 1, Nevada’da 3, Kuzey Carolina’da 3 ve Pennsylvania’da 7 puan öndeydi. Biden sadece Michigan’da 5 puan ve Wisconsin’de 3 puan öndeydi.

ABD seçimlerinin kaderini salıncak eyalet olarak da anılan kritik eyaletler belirliyor. Geriye kalan eyaletler genellikle hep aynı partiye oy verirken, salıncak eyaletlerin rengi adaya göre değişiyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com