ABD’den Ayşenur Eygi açıklaması: “Ölümü kabul edilemez”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail güçleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi hakkında açıklama yaptı. Eygi'nin öldürülmesini "sebepsiz ve haksız" olarak nitelendiren Blinken, "Bu kabul edilebilir bir durum değil." dedi.

KRONOS 10 Eylül 2024 DÜNYA

İngiltere’nin başkenti Londra’da basın toplantısına katılan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da bir protesto sırasında vurularak öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi hakkında açıklamalarda bulundu.

Blinken yaptığı açıklamada, Eygi’nin öldürülmesinin “sebepsiz ve haksız” olduğunu ve İsrail güvenlik güçlerinin angajman kurallarında bazı temel değişiklikler yapması gerektiğini gösterdiğini söyledi.

EN SERT YORUM
Londra’da bir basın toplantısı düzenleyen Blinken, “Hiç kimse bir protestoya katıldığı için vurularak öldürülmemeli” diyerek İsrail ordusuna karşı bugüne kadarki en sert yorumunu yaptı.

Blinken, “Bize göre İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria’daki faaliyetlerinde, angajman kuralları da dahil olmak üzere bazı temel değişiklikler yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İSRAİL DE AÇIKLAMA YAPTI
İsrail tarafı olaya ilişkin bugün açıklama yaptı. İsrail ordusu, ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi’nin Batı Şeria’da öldürülmesinin “kasti olmadığını” ileri sürerek İsrail güçlerinin bir başkasını vurmak istediği sırada kasıtsız bir şekilde 26 yaşındaki Eygi’nin vurulduğunu ifade etti.


Açıklamada, soruşturmada “Eygi’nin kendisine yönelik olmayan, ancak eylemlerin başlıca kışkırtıcısını hedef alan İsrail ordusu ateşiyle dolaylı ve kasıtsız olarak vurulmuş olma ihtimalinin yüksek olduğunu tespit edildiği” aktarıldı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com