ABD’nin nükleer uçak gemisi Güney Kore’de

Kuzey Kore ile Rusya arasında imzalanan yeni güvenlik anlaşmasının ardından bölgede gerilim artıyor. ABD'ye ait USS Theodore Roosevelt nükleer savaş gemisi Güney Kore'nin Busan şehrindeki deniz üssüne "Freedom Edge" adlı üçlü askeri tatbikat için ulaştı.

KRONOS 22 Haziran 2024 DÜNYA

ABD’ye ait USS Theodore Roosevelt nükleer savaş gemisi Güney Kore’nin Busan şehrindeki deniz üssüne “Freedom Edge” adlı üçlü askeri tatbikat için ulaştı.

ABD’ye ait nükleer savaş gemisi, Japonya’nın katılımıyla gerçekleştirilecek tatbikata katılmak üzere Cumartesi günü Güney Kore’ye gitti.

DENİZ ÜSSÜNE SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE GİRİŞ YAPTI
Güney Kore haber ajansı Yonhap’ın bildirdiğine göre, USS Theodore Roosevelt, güdümlü füze taşıyan USS Halsey (CVN 70) ve savaş gemisi USS Daniel Inouye (DDG 118) ile birlikte Busan’daki deniz üssüne sabahın erken saatlerinde giriş yaptı.

Bu üç müttefik ülke arasında gerçekleştirilecek “Freedom Edge” tatbikatı, bölgede son zamanlarda artan gerilimin hemen ardından planlanmıştır. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Doğu Asya ziyareti sırasında Kuzey Kore ve Vietnam ile imzaladığı stratejik ortaklık anlaşmaları, Güney Kore ve ABD’nin tepkisine yol açmıştı.


Tatbikat, Asya’nın en önemli güvenlik forumu olan “Shangri-La Diyaloğu” sırasında yapılan üçlü görüşmelerde kararlaştırılmıştı.

Euronews.com’un haberine göre, ABD en son Kasım ayında USS Carl Vinson uçak gemisini, Kuzey Kore’nin nükleer ve füze programlarına karşı bir caydırıcılık gösterisi kapsamında Güney Kore’ye göndermişti.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com