ABD’nin ünlü dolandırıcısı Bernie Madoff cezaevinde hayatını kaybetti 

ABD'nin en büyük mali dolandırıcısı olarak bilinen Bernie Madoff'un fedaral hapishanede 82 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Madoff'un dolandırdığı kişiler arasında, yönetmen Steven Spielberg, oyuncu Kevin Bacon, Nobel Barış Ödülü sahibi Elie Wiesel ve beyzbol sporcusu Sandy Koufax gibi ünlüler bulunuyordu

KRONOS 15 Nisan 2021 DÜNYA

ABD’nin en büyük mali dolandırıcısı olarak bilinen Bernie Madoff fedaral hapishanede 82 yaşında öldü.

Amerikan basını, dünyanın en büyük saadet zinciri şebekesini kurarak dolandırıcılık yapan Bernie Madoff’un 82 yaşında hapishanede öldüğünü duyurdu.

Bernie Madoff’un Kuzey Carolina, Butner’daki Federal Tıp Merkezi’nde doğal nedenlerden hayatını kaybettiği bildirildi.

Avukatları geçtiğimiz yıl Covid-19 salgını nedeniyle Madoff”u hapisten çıkarmak için dava açarken, mahkeme talebi reddetmişti.

Ailesiyle lüks bir hayat yaşarken 2008’deki küresel ekonomik kriz sırasında dolandırıcılığı ortaya çıkan Madoff, Manhattan Federal Mahkemesi’nde yargılanarak 150 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.  Madoff, kurduğu saadet zinciri şebekesiyle yaklaşık 65 milyar dolarlık dolandırıcılığa imza attı. Mahkeme tarafından atanan kayyım, yatırımcıların Madoff’un işine yatırdığı tahmini 17,5 milyar dolardan 13 milyarını geri almıştı.

Ardında 136 ülkeden 37 bin mağdur bırakan Madoff’un dolandırdığı kişiler arasında, yönetmen Steven Spielberg, oyuncu Kevin Bacon, Nobel Barış Ödülü sahibi ve Holokost mağduru Elie Wiesel ve beyzbol sporcusu Sandy Koufax gibi ünlüler bulunuyordu

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com