‘CHP’nin favori adayları İmamoğlu’nu kıskaca aldı, kasetler ve dosyalar savaşı kızışacak’

Hürriyet yazarı Selvi: "CHP içinde cumhurbaşkanı adaylığı için favori gösterilenlerin, Ekrem İmamoğlu’nun İstinaf Mahkemesi’ndeki dosyasıyla ilgilenmeye başladığı söyleniyor. Görünen o ki 2028 seçimlerine giderken CHP’deki cumhurbaşkanı adaylığı kavgası büyüyecek. Kasetler ve dosyalar savaşı kızışacak."

KRONOS 24 Temmuz 2024 GÜNDEM

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP milletvekili Mustafa Sarıgül’e ait olduğu öne sürülen video üzerinden partide yaşanabileceklerine dair kaleme aldığı yazısında, “CHP içinde cumhurbaşkanı adaylığı için favori gösterilenlerin, Ekrem İmamoğlu’nun İstinaf Mahkemesi’ndeki dosyasıyla ilgilenmeye başladığı söyleniyor” iddiasında bulundu.

Selvi, “Görünen o ki 2028 seçimlerine giderken CHP’deki cumhurbaşkanı adaylığı kavgası büyüyecek. Kasetler ve dosyalar savaşı kızışacak” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şu anda CHP’de en güçlü kişi olduğunu belirten Selvi, “Kılıçdaroğlu’nu devirdi, Özgür Özel’i CHP’ye Genel Başkan yaptı. İmamoğlu’nun en büyük hedefi ise 2028’de cumhurbaşkanı adayı olmak. O nedenle CHP’de cumhurbaşkanlığı rüyası görenlerin en büyük hedefi şu: Ekrem İmamoğlu’nun Ankara’da İstinaf Mahkemesi’nde bir dosyası var. YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanıp, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Dosyası İstinaf Mahkemesi’nde ama Yargıtay yolu da açık. Eğer cezası Yargıtay tarafından onanırsa siyasi yasaklı olacak. Böylece 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olması tehlikeye girecek” ifadelerini kullandı.

‘İMAMOĞLU’NUN DOSYASIYLA İLGİLENİYORLAR’

“CHP içinde cumhurbaşkanı adaylığı için favori gösterilenlerin, Ekrem İmamoğlu’nun İstinaf Mahkemesi’ndeki dosyasıyla ilgilenmeye başladığı söyleniyor” iddiasında bulunan Selvi, şöyle devam etti:

“Demirel’in dediği gibi “Cumhurbaşkanlığı makamı hiçbir faninin elinin tersiyle iteceği bir makam değildir”. Bu ülkede darbeler cumhurbaşkanı olmak için yapılmadı mı? Siyasi tasfiyeler cumhurbaşkanlığı makamı uğruna gerçekleştirilmedi mi? CHP’deki ayak oyunlarının şaşılacak bir tarafı yok. Ayrıca bu kez cumhurbaşkanlığı umutları daha da artmış durumda. Kulislerde konuşulduğuna göre, CHP’li bir yetkili İmamoğlu’nun dosyasıyla ilgilendiği ortaya çıkınca inkâr etmemiş. “Ne var yani bir faydamız olur mu bakalım istedik” demiş. Görünen o ki 2028 seçimlerine giderken CHP’deki cumhurbaşkanı adaylığı kavgası büyüyecek. Kasetler ve dosyalar savaşı kızışacak.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com