Abdüllatif Şener’in oğluna kamu davası açıldı

Anneannesini öldüren Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

KRONOS 04 Eylül 2024 GÜNDEM

Ankara’da silahla rehin aldığı anneannesini öldüren, eski bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener hakkında kamu davası açıldı.

31 Temmuz’da anneannesi Leyla Çetiner ile yaşadığı tartışma sonucu silahla rehin aldığı ve öldürdüğü iddiasıyla mahkemeye çıkarılan Şener, “Üst Soya Karşı Kasten Öldürme”, “Üst Soya Karşı Kasten Öldürmeye Teşebbüs” ve “6136 sayılı Yasaya Muhalefet” suçlarından Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Cinayetin ardından Bedirhan Şener, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’nde kaldırılmış ve yaklaşık 3 hafta gözlem altında tutulmuştu.


NE OLMUŞTU?

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in TBMM Özel Kalem Müdür Yardımcısı oğlu Bedirhan Şener, evinde rehine aldığı anneannesini silahla vurarak öldürmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında “Üst Soya Karşı Kasten Öldürme” ve “Üst Soya Karşı Kasten Öldürmeye Teşebbüs” suçlarından tutuklandı. Yaklaşık bir ay önce işlenen cinayetin ardından psikolojik sorunları olduğu iddiasıyla gözlem altında tutuklan Bedhirhan Şener hakkında, Bilkent Şehir Hastanesi’nce hazırlanan raporda, akıl sağlığının yerinde olduğu; suçun ilhukuki anlam ve sonuçlarını algılayabilecek durumda olduğu belirtildi.

AKP’nin kurucularından eski Başbakan Yardımcısı ve eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’in TBMM Özel Kalem Müdür Yardımcısı oğlu Bedirhan Şener, 31 Temmuz gecesi 80 yaşındaki anneannesi Leyla Çetiner’i öldürmesinin ardından Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’nde kaldırılmış ve yaklaşık 3 hafta gözlem altında tutulmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Bedirhan Şener hakkında; “Kasten Öldürme” ve “Kasten Öldürmeye Teşebbüs” , “6136 sayılı Yasaya Muhalefet” ve “Mala Zarar Verme” suçlarından yürütülen soruşturma başlatılmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com