Acizliğin resmi: Hakan Fidan Gazze sınırında İsrail’i dünyaya şikayet etti

Hakan Fidan Refah Sınır Kapısı'nda açıklamalar yaptı: 'Buradan bütün insanlığa sesleniyorum. 2 milyon insan yerlerinden edilmiş durumda, 40 bin kadın ve çocuk şehit edilmiş durumda. Şu anda ilaç yok, yiyecek yok, su yok, açık havada açlıkla mücadele eden Filistinli kardeşlerimiz var.'

KRONOS 04 Ağustos 2024 DÜNYA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır’daki resmi ziyaretinde Gazze’nin can damarı Refah Sınır Kapısı’a gitti ve Gazze’ye geçemedi. Kapının trafiğe kapatılmasını eleştiren Fidan sınırın diğer tarafının da yok edildiğini söyledi.

Gazze’ye yardım götüren kamyonların Kerem Şalom Sınır Kapısı’ne yönlendirildiğini ve buradan günlük yaklaşık 25 kamyonun Gazze’ye geçtiğini vurgulayan Fidan, ilaç, yiyecek ve su bulamayan 2 milyon insanın yerlerinden edildiğini ve 40 bin kadın ile çocuğun hayatını kaybettiğini kaydetti.

Fidan, “Buradan bütün insanlığa sesleniyorum, eğer bu katliama son vermezsek insanlık olarak bu soykırımın ortağı olacağız” diyerek uluslararası toplumu ve batı ülkelerini, özellikle Amerika’yı sessiz kalmamaya ve İsrail’e yönelik baskıyı artırmaya çağırdı. Türkiye’nin krizin başından itibaren yardım sağladığını ve bu konuda öncü olduğunu belirten Fidan, yardım çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Fidan’ın açıklamaları şu şekilde:

“Buraya gelmeden önce El Ariş Limanı’na uğradık, gemilerle getirilen yardımların nasıl getirildiğini, oradan nasıl kamyonlara yüklendiğini görme imkânımız oldu. Refah Sınır Kapısı’nda ilgili arkadaşlarımız bizlere brifing verdiler, yaptıkları çalışmaları anlattılar. An itibarıyla Refah Sınır Kapısı şu anda trafiğe kapatılmış durumda, sınırın öbür tarafı bildiğiniz gibi tamamıyla yok edilmiş durumda. Dolayısıyla bize verilen bilgiye göre buradan şu anda kamyonlar gitmiyor, Kerem Şalom’a yönlendiriliyor. Orada da günde 25 civarında kamyon Gazze’ye geçiş yapabilmekte. Bu da son derece az bir rakam. Bulunduğumuz yerden birkaç 100 metre ötede insanlık trajedisi meydana gelmekte, bir soykırım işlenmekte. 2 milyon insan yerlerinden edilmiş durumda, 40 bin kadın ve çocuk şehit edilmiş durumda. Şu anda ilaç yok, yiyecek yok, su yok, açık havada açlıkla mücadele eden Filistinli kardeşlerimiz var.

Buradan bütün insanlığa sesleniyorum, eğer hep beraber bu katliamı burada durdurmazsak insanlık olarak bu katliamın ortağı olacağız. Onun için elimizden gelen bütün yardımı yapmaya gayret etmeliyiz, İsrail’e yönelik bütün baskıyı artırmalıyız. Batı devletleri başta Amerika olmak üzere bu suskunluğunu bozmak zorundalar. Yoksa bu işlenen soykırıma ortak olmaya devam edecekler.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com