Ada sakinleri ‘azmanbüs’ için suç duyurusunda bulundu

Adalar'da kullanılan elektrikli minibüslerin bölgeye zarar verdiğini savunan bir grup ada sakini, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İETT Genel Müdürü İrfan Demet hakkında suç duyurusunda bulundu. Grup, minibüslerin yasal dayanağı olmaksızın Adalar'da kullanıldığını iddia ediyor.

KRONOS 02 Temmuz 2024 GÜNDEM

Büyükada sakinleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İETT Genel Müdürü İrfan Demet hakkında ‘azmanbüs’ olarak adlandırdıkları elektrikli minibüslere ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunan Ada sakinleri, savcılığa sundukları dilekçede, Adalar’ın 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildiğini belirtti.

YOLCU GÜVENLİĞİ
Koruma altına alınan bölgeye, motorlu araç sokulduğunu, trafik tescili ve sigortası olmayan araçlarla yolcu güvenliği tehlikeye atılarak taşımacılık yapıldığı ifade edildi.

Dilekçede, Adalar’da toplu taşımaya ihtiyaç duyulmadığı ancak halihazırda bu uygulamanın dayatılmaya çalışıldığı belirtilerek, Adalar’ın çöp sorunu olduğu ve çözülemediği, bu yüzden öncelikli çözümün çöp sorunu olduğu kaydedildi.


Öte yandan dilekçede, İETT tarafından Heybeliada ve Burgazada’nın kıyılarına otobüs peronları inşa edildiği, tel ve çitle çevrilerek bu alanların kullanımının yasal dayanağı olmadan, halka kapatıldığı ifade edildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com