Adana’da yangına müdahale eden helikopter düştü

Adana'nın Kozan ilçesi Kızlarsekisi Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yangına müdahale için Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı'ndan su alan yangın söndürme helikopteri alçak irtifada düştü. Helikopterde görevli 5 kişilik mürettebatın, yüzerek kurtulduğu bildirildi.

KRONOS 02 Ağustos 2024 GÜNDEM

Orman Genel Müdürlüğü, Adana’nın Kozan İlçesinde orman yangınına müdahale etmek için çalışmalarını yürüten kiralık helikopterin 16.20 sularında Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Barajı’ndan su aldığı sırada bilinmeyen bir nedenle kırıma uğradığını açıkladı. Helikopterde bulunan 3’ü Rus uyruklu toplam 5 mürettebat yaralandı.

Yangın, saat 16.00 sıralarında Kozan ilçesi Kızlarsekisi Mahallesi’nde bilinmeyen bir nedenle çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi.

5 KİŞİLİK MÜRETTEBAT KURTULDU
Havadan müdahale için gönderilen yangın söndürme helikopteri, Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı’ndan su alırken bilinmeyen bir nedenle düştü. Helikopterde bulunan 5 kişilik mürettebatın düştüğü barajdan yüzerek kurtulduğu bildirildi. Bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri de sevk edildi. 5 kişilik mürettebatın durumunun iyi olduğu kaydedildi.


OGM’nin resmi X hesabından kırıma ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUZ”
“Adana’nın Kozan İlçesinde 15.45’de başlayan orman yangınına müdahale etmek için çalışmalarını yürüten ve Genel Müdürlüğümüz tarafından kiralık olarak kullanılan Mi-8 tipindeki helikopter, 16.20 sularında Göksu Çayı üzerinde bulunan Gökdere Barajı’ndan su aldığı esnada bilinmeyen bir nedenle kırıma uğramıştır. Helikopterde bulunan 3’ü Rus uyruklu toplam 5 mürettebat yaralı olarak kurtulmuştur. Mürettebatımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadelemizde destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com