Afgan hükümeti iktidarı Taliban’la paylaşmayı teklif etti

Üst düzey bir Afgan yetkili, Afganistan hükümetinin ülkede artan şiddetin durdurulması karşılığında Taliban'a Katar aracılığıyla iktidar paylaşımı önerisinde bulunduğunu açıkladı.

KRONOS 12 Ağustos 2021 DÜNYA

Afgan Ulusal Uzlaşma Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah Doha'da görüşmelerde bulunuyor.

Üst düzey bir Afgan hükümet yetkilisi Al Jazeera haber kanalına verdiği demeçte, Kabil’in artan şiddetin durdurulması karşılığında Taliban’a iktidar paylaşımı önerisinde bulunduğunu açıkladı.

Bugün Afgan yerel medyasında da yer alan bu gelişme, Taliban’ın bir hafta içinde ele onuncu eyalet başkentini ele geçirmesi sonrası yaşandı. Habere göre, Afgan hükümeti sözkonusu teklifi Taliban’da devam etmekte olan Afgan barış görüşmelerine ev sahipliği yapan Katar aracılığıyla dolaylı olarak sundu.

Afgan Ulusal Uzlaşma Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah, Doha’da ABD, Çin, Rusya ve Afganistan’ın bölgesel komşularından yetkililerle bir araya geldi. Abdullah daha sonra bugün hükümetin barış planının hükümetiyle paylaşıldığını açıkladı, fakat iktidar paylaşımına ilişkin öneriye dair bir ayrıntı vermedi. Abdullah’ın yabancı diplomatlarla görüşmesinde “Planımızı ev sahibi ülkeye sunduk ve size de bir örneği verilecek” dediği belirtildi.


 

Ancak Afgan Cumhurbaşkanlığı ofisi, Doha’da süren barış görüşmelerine ilişkin planda herhangi bir değişiklik olmadığını söyleyerek gelişmeyi doğrulamaktan kaçındı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com