Ahmet Şık’tan muhalefete: Meclis’i terk edelim, AKP ve MHP baş başa kalsın

TİP milletvekili Ahmet Şık: "İktidarın yasalaştırmak istediği düzenlemeyi engelleyecek sayısal çoğunluğumuz yok. İstedikleri her şey geçiyor. Mecliste fiili saldırı oluyor, onu engelleyemiyoruz. Hep birlikte meclisi terk edelim. AK Parti, MHP baş başa kalsın."

KRONOS 27 Ağustos 2024 GÜNDEM

Meclis’te Can Atalay özel gündemiyle yapılan oturumda AKP’li Alpay Özalan’ın yumruklu saldırısına uğrayan TİP Milletvekili Ahmet Şık, “Meclisi terk edelim, AK Parti ve MHP baş başa kalsın” dedi ve muhalefete erken seçim çağrısında bulundu

Halk Tv yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Ahmet Şık, “İktidarın yasalaştırmak istediği düzenlemeyi engelleyecek sayısal çoğunluğumuz yok. İstedikleri her şey geçiyor. Mecliste fiili saldırı oluyor, onu engelleyemiyoruz. Saldırgana hak ettiği cezayı verdiremiyoruz. Hep birlikte meclisi terk edelim. AK Parti, MHP baş başa kalsın” dedi.

Şık şöyle devam etti:

“Meclisi sokağa taşımaktan bahsediyorum. Böyle bir ortamda yönetebilirler mi? Evet, utanmaları yok. Devam edebilirler. Ama meşruiyet sorunu yaratır. Biz parlamentercilik oynamayalım artık. CHP’sinden İyi Partisi’ne tüm muhalefet meclisi terk etmeli. Kürsü hakkını kullanan vekile saldıranlara sahip çıkan bir cumhurbaşkanı var. Neyi tartışıyoruz? Türkiye’nin ihtiyacı, bir an önce seçime gitmek.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com