Taşgetiren: Erdoğan’a sorayım, Cumhur İttifakı böyle devam edebilir mi?

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: "Ne dersiniz, 154’lük listede Ayşe Ateş de olsaydı? Anne de, abla da olsaydı… Sinan Ateş listelenip de mi infaz edildi listelenmeden mi?"

KRONOS 25 Temmuz 2024 GÜNDEM

MHP’nin öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş üzerinden aralarında gazeteciler, hukukçular, akademisyenler ve siyasetçilerin de olduğu 154 kişiyi hedef aldığı liste tartışılmaya devam ediyor. Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, listeyle ilgili “Ne dersiniz, 154’lük listede Ayşe Ateş de olsaydı? Anne de, abla da olsaydı… Sinan Ateş listelenip de mi infaz edildi listelenmeden mi?” diye sordu.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in sadece MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmediğine dikkat çeken Taşgetiren, “Sinan Ateş cinayetinin aydınlanması için yazı yazanlar, muhakkak ki en çok Sinan Ateş’in eşinin ve çocuklarının, annenin çığlıklarından etkilenmişlerdir. MHP Genel Merkezi ya da Bahçeli, Ayşe Ateş’in çığlığını duymamış, ya da neden çığlık attığını anlamamış olabilirler mi? Soruya bakın! Demokratik bir ülkede böyle listeler yayınlanmaz. MHP, bu hedef göstermelerle pek çok insanın üzerine çöküldüğünü bilmiyor olamaz. “Hukukun içinde hesap sormak…” Bu söz, MHP genel merkezinin diline bakıldığında “İşit de inanma” tonunda söylenmiş gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

MHP BÖYLE DEVAM EDEBİLİR Mİ?

“Mesela Ak Parti, kendisine yönelik eleştiriler karşısında böyle 154’lük, 254’lük listeler yayınlamayı düşünür müydü?” sorusunu yönelten Taşgetiren, şöyle devam etti:

“Dün gece iktidar medyasının tv kanallarını biraz gezdim, liste konusunda kıvranma vardı. El öpme konusunda kıvranma vardı. Bahçeli’ye bir şey söyleyememek, Sinan Ateş cinayetini konuşmaktan kaçınmak, dava sürecinin sıkıntılı ilerlediği iddialarını göz ardı etmek… Tam bir kıvranma…

Oysa bu dönemin turnusol kağıtlarından birisi de Sinan Ateş davası olacak, bu kesin. Nerede durdunuz? İktidarı sürdürmek için nelere katlandınız?

Tam de Erdoğan – Esed görüşmesi için adımlar atıldığı bir dönemde, iki ÖSO komutanının Bahçeli’yi ziyaretten sonra Alaattin Çakıcı ile “kasaturalı” fotoğraf çektirmesi ve onu sosyal medyadan servis etmesi sizi ilgilendiriyor mu?

Bakıyorum, Ayşe Ateş’in fena halde canı sıkılıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı’na sorayım: MHP böyle devam edebilir mi? Cumhur İttifakı böyle devam edebilir mi?

Bu yazıyı bitirirken 154’lik listede adı bulunan İyi Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’nun “Eline dava arkadaşlarının kanı bulaşmış alçaklar” tepkisini görmemek olmaz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com