“AK Parti içinde Bahçeli’yle yolları buluşmayacak milletvekilleri mevcut; ya üzerini çizer ve…”

Ahmet Taşgetiren: Bahçeli’nin maaşı da -kendi mantığı uyarınca- kesilip şehit ailelerine verilse yeridir.

KRONOS 23 Ağustos 2024 GÜNDEM

Karar Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’nin kapatılması ve milletvekili maaşlarının kesilerek şehit ailelerine verilmesi önerisini, “Cumhur İttifakının büyük parçası Ak Parti içinde Devlet Bahçeli ile asla yolları buluşmayacak milletvekilleri ve kitleler de mevcuttur. Ya onlar da Bahçeli’nin üzerini çizer ve ‘MHP milletvekillerine ve MHP’ye verilen hazine yardımı fuzuli, hepsi istirdat edilip şehit ailelerine verilsin’ derse…?” diyerek eleştirdi.

Bahçeli’nin ayrımcılık yaptığını belirten Taşgetiren, “Bahçeli’nin ülke – toplum tasavvuru, bütün iddialarının aksine birleştiriciliği değil, ayrımcılığı beslemekte, bu yönüyle, bölücü örgütün ve onun içerdeki uzantılarının ekmeğine yağ sürmektedir. Böyle bakıldığında Bahçeli’nin maaşı da -kendi mantığı uyarınca- kesilip şehit ailelerine verilse yeridir” diye yazdı.

Ahmet Taşgetiren’in “MHP milletvekillerinin maaşları da” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Millet ve Türkiye üzerine Bahçeli’den çok farklı tahayyüller içinde olan başka milyonlar da vardır. Belki halen ortağı bulunduğu Cumhur İttifakının büyük parçası Ak Parti içinde Devlet Bahçeli le asla yolları buluşmayacak milletvekilleri ve kitleler de mevcuttur. Ya onlar da Bahçeli’nin üzerini çizer ve “^MHP milletvekillerine ve MHP’ye verilen hazine yardımı fuzuli, hepsi istirdat edilip şehit ailelerine verilsin” derse…?

Daha ileri gideyim, kendilerini “Milliyetçi” olarak tanımlayacak ama Bahçeli ile de düşünceleri – siyaset dilleri- ülke tasavvurları uyuşmayacak pek çok grup da var.

Sinan Ateş cinayetinde MHP’nin ve Bahçeli’nin ortaya koyduğu tavrı onaylamayan “Ülkücüler”i nereye koyacaksınız?


Bahçeli’nin çıkışlarının bir de Cumhur İttifakı’nı bağlayan – yoksa bağlamayan mı?- bir tarafı var. Bahçeli bu mesajlarının sonunda “Milliyetçi Hareket Partisinin Cumhur İttifakı ile birlikte bir misyon üstlendiğini “nin altını çizmekte, böylece kendi anti demokratik ve dışlayıcı öfkesine ortağını ortak etmektedir.

Bahçeli’nin ülke – toplum tasavvuru, bütün iddialarının aksine birleştiriciliği değil, ayrımcılığı beslemekte, bu yönüyle, bölücü örgütün ve onun içerdeki uzantılarının ekmeğine yağ sürmektedir. Böyle bakıldığında Bahçeli’nin maaşı da -kendi mantığı uyarınca- kesilip şehit ailelerine verilse yeridir.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız…

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com