Akın Gürlek’ten boşalan Adalet Bakan Yardımcılığı koltuğuna oturacak isim belli oldu

Akın Gürlek'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olmasıyla birlikte Adalet Bakan Yardımcılığına atanan isim belli oldu. Ceza İşleri Müdürü olarak görev yapan Mehmet Yılmaz, Adalet Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.

KRONOS 03 Ekim 2024 GÜNDEM

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olmasıyla birlikte bu göreve gelen yeni isim belli oldu. Ceza İşleri Müdürü olarak görev yapan Mehmet Yılmaz, Adalet Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Mehmet Yılmaz, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak da görev yapmıştı.

MEHMET YILMAZ KİMDİR?

Mehmet Yılmaz 1980 yılında Niğde Ulukışla ilçesinde doğdu.

2002 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Gazi Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2003 yılında Adana Hâkim Savcı Adayı olarak meslek hayatına başladı, 2006 yılından itibaren sırasıyla Körfez/Kocaeli, Çaldıran/Van, Altınekin/Konya Cumhuriyet Savcılığı, HSK Müfettişliği, Polatlı, Ankara Batı Cumhuriyet Savcılığı, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Adalet Bakanlığı İç Denetçisi olarak görev yaptı.

2020 Aralık ayından itibaren İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapmakta iken 28/05/2024 tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Ceza İşleri Genel Müdürü olarak atandı.

Evli ve 2 çocuk babası.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com