Akkuyu Nükleer Santrali’nde neler oluyor: Genel Müdür görevden alındı

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Anastasia Zoteeva'nın görevden alındığı belirtildi. Zoteeva’nın yerine Anton Dedusenko getirildi.

KRONOS 26 Temmuz 2024 GÜNDEM

Anastasia Zoteeva

Mersin’de çevre ve doğa savunucularının karşı çıktığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Anastasia Zoteeva görevden alındı. Zoteva’nın yerine daha önce Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür birinci yardımcılığı ve NGS Yapı İşleri Direktörlüğü görevini üstlenen Anton Dedusenko getirildi.

Anton Dedusenko

Daha önce yaptığı bazı açıklamalarıyla tartışma konusu olan Akkuyu Nükleer AŞ’nin genel müdürünün görevden alındığı belirtildi.

“BU NÜKLEER SANTRAL RUSYA’YA AİTTİR”
Habertürk yazarı Güntay Şimşek, X hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye – Rusya arasında 1,5 yıl önce gerginliğe sebep olan ve açıklamalarıyla rahatsızlık veren Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Anastasia Gennadievna Zoteeva görevdenalındı. Bu gelişme sonrası Akkuyu’da ilk ünite 2025’e yetişecek mi tartışmasına cevap bulmak gerekecek!” ifadelerini kullandı.

Zoteeva daha önce Akkuyu’daki santral hakkında “Kendimiz için inşa ediyoruz. Bu nükleer santral Rusya‘ya aittir” ifadelerini kullanmış, bu sözler de kamuoyunda tepki görmüştü.


Mersin’de inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci Güç Ünitesi’nde başlatma ve ayarlama çalışmaları başlamıştı. Başlatma ve ayarlama çalışmaları NGS güç ünitesi inşaatının son aşamasını teşkil ediyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com