AKP hızını alamadı: Fabrika, tarla, derken bataklığı bile satışa çıkardı

Kamuya ait ne var ne yoksa satan AKP, hızını alamadı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 747 arsayı daha satışa çıkardı. Muğla’daki sazlık-bataklık alanın dahi satışa çıkarıldığı görüldü.

KRONOS 28 Ağustos 2024 GÜNDEM

AKP iktidarı, kamu varlıklarını parsel parsel satmaya devam ediyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yeni arsa satış ilanı yayımlandı.

BirGün‘den İsmail Arı’nın haberine göre; 53 kentte 747 arsanın satılacağı açıklandı. Satışlar açık artırma ile yapılacak. Başvuru yapanlar 10-11-12 Eylül tarihlerinde yapılacak açık artırmaya katılacak.

ORMANLAR SATIŞTA
Satışa çıkarılan yerlerin arasında tarım ve konut alanlarının dışında Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki dört, Muğla’nın Menteşe ilçesinde ise 11 ormanlık alanın da yer aldığı belirtildi.

Muğla Bodrum’daki dört parsel de “Doğal ve ekolojik yapısı korunacak alan” olarak belirlenmesine rağmen satışa çıkarıldı.


BATAKLIK BİLE LİSTEDE
Ayrıca çok sayıdaki park alanı ile Muğla Ortaca’daki yaklaşık 17 bin metrekare büyüklüğündeki arazi de “Sazlık-bataklık alan” olarak imar planlarına işlenmesine rağmen satılacak alanlar listesinde yer alıyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com