Kulis: Bahçeli’nin örtülü resti AKP ile ‘nişan atma’ girişimi ama…

Kulislere göre Bahçeli, sürpriz basın toplantısıyla AKP ile nişan atma girişiminde bulundu. AKP'li bir kurmaya göre MHP'nin yapacağı bir erken seçim çağrısının Özel ve CHP kanadında karşılık bulma olasılığı yüksek.

KRONOS 28 Temmuz 2024 GÜNDEM

Siyasette “Cumhur İttifakı dağılıyor mu?” ve “erken seçim” tartışmaları devam ediyor. Kulislere göre MHP lideri Devlet Bahçeli, geçen hafta düzenlenen basın toplantısında AKP ile nişan atma girişiminde bulundu. AKP’nin endişesi ise MHP’nin erken seçim isteyeceği yönünde. AKP’li bir kurmaya göre MHP’nin yapacağı bir erken seçim çağrısının Özel ve CHP kanadında karşılık bulma olasılığı yüksek. Bu da Erdoğan’ın ve partisinin mevcut koşullar dahilinde göze alabileceği bir seçenek değil.

Gazete Duvar’ın kulis yazısına göre, Bahçeli’nin basın toplantısındaki resti ve AKP’nin endişelerine yer verildi.

Kulis haberde şunlar yer aldı:

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen hafta partisinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Bahçeli’nin yaklaşık yarım saatlik açıklamalarını değerlendiren bir AK Partili kurmaya göre MHP lideri AK Parti ile ‘nişan atma’ girişiminde bulundu! Ancak yine aynı isme göre, Bahçeli’nin bu örtülü resti karşılık bulmayacak. Çünkü AK Parti şu anda Cumhur İttifakı’nın dağılmasını göze alamıyor. Cumhur İttifakı’nın neden devam etmek zorunda olduğuna dair aynı kritik ismin değerlendirmesi ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili…

‘İTTİFAKIN BOZULMASI ERKEN SEÇİM DEMEK’

Bu bağ şöyle açıklanıyor: AK Parti 23 yıllık tarihinde seçmen nezdindeki en zayıf dönemlerinden birini yaşarken ittifakın bozulması, erken seçim demek. “Bunu da en çok Özgür Özel ister. Popülerliği artmışken, Ekrem İmamoğlu da henüz bir tahkimat yapmamışken bu durumu fırsata çevirir” diyen AK Partili kurmaya göre, MHP’nin yapacağı bir erken seçim çağrısının Özel ve CHP kanadında karşılık bulma olasılığı yüksek. Bu da Erdoğan’ın ve partisinin mevcut koşullar dahilinde göze alabileceği bir seçenek değil…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com