AKP’den Can Atalay açıklaması

Ömer Çelik: Meclis Başkanımızın çağrısı var, bugün akşam ve yarın AK Parti olarak biz bu konuyu ele alacağız, değerlendireceğiz.

KRONOS 12 Ağustos 2024 GÜNDEM

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 2 saat 10 dakika sürdü.

Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK toplantısında ele alınan konulara ilişkin bilgilendirme yaptı.

Çelik, TBMM’nin Can Atalay kararına ilişkin olağanüstü toplantıya çağrılması konusunda “Meclis Başkanımızın çağrısı var, bugün akşam ve yarın AK Parti olarak biz bu konuyu ele alacağız, değerlendireceğiz” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NA GÖNDERİLMİŞ MESAJ YOK”

Parti sözcüsü Çelik, eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’ın görüşeceğine ilişkin iddialara da yanıt verdi. Çelik, “Cumhurbaşkanımız tarafından Kılıçdaroğlu’na gönderilmiş bir mesaj yoktur, bu bilgi doğru değildir. Bu beyan doğru bir beyan değildir. Herhangi bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bahsedildiği şekilde bir mesaj gönderilmemiştir. Herhangi bir görüşme, buluşma, konuşma için bir mesaj iletilmemiştir. Bu mesele doğru değildir.” ifadelerini kullandı.

“ARAPLARIN DIŞLANMASI DOĞRU DEĞİL”

AKP’li Ömer Çelik, geçtiğimiz gün Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen seçimlere ilişkin ”Başından beri Irak’ta kimsenin dışlanmadığı politikadan yanayız. Türkmenlerin Arapların dışlanmasının doğru olmadığını değerlendiriyoruz. Bu Irak için iyi değil Kerkük için de yanlış yaklaşımdır. Diğer Arap guruplarını dışlayan yaklaşım da yanlıştır. Bu seçim bu çerçeveye aykırı seçimdir. KYB eksenli tutum ortaya konuldu. Bu sağlıklı ve kabul edilebilir bir durum değil. Hızla adım atılmalı yoksa başka sorunlarla karşı karşıya kalınır.” dedi.

CAN ATALAY OTURUMU CUMA GÜNÜ

CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, TİP, DP ve EMEP milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na başvuruda bulunulmuştu. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, 16 Ağustos Cuma günü saat 15:00’da TBMM’de Can Atalay gündemiyle yapılacak toplantı için partilere çağrıda bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, geçen günlerde yaptığı açıklamada partisinin toplantıya katılmayacağını duyurmuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com