AKP’li ailelerin farklı düşünen gençleri: ‘Evimin içinde bile ifade özgürlüğüm yok’

AKP'li ailelerin muhalif düşüncedeki çocukları evde neler yaşıyor. Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Rana Kayacan, üvey babasının kendisine "terörist" dediğini ve şiddet uyguladığını belirtiyor.

KRONOS 16 Şubat 2021 YAŞAM

En son Boğaziçi Üniversitesi protestoları sırasında başörtülü ve dindar öğrencilerin AKP’ye yönelik eleştirileri nedeniyle, AKP’li ailelerin muhalif çocukları gündeme gelmişti. Z kuşağı da denen bu gençler, ömürlerinin çoğunu AKP’li yıllarda geçirdiler. Ancak ifade özgürlüğü başta olmak üzere birçok konuda hem iktidardan hem de ona destek olan ailelerinden farklı düşünüyorlar. Peki o çocuklar farklı düşünceleri nedeniyle evde neler yaşıyor? Rana Kayacan’ın başına gelenler bu durum hakkında biraz fikir veriyor…

https://twitter.com/ranakayacann/status/1361401579434348544?s=19

‘AKP SEVGİSİ’ YÜZÜNDEN ÜVEY KIZINA ŞİDDET UYGULADI

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Rana Kayacan sosyal medya hesabından AKP’li olan üvey babasıyla evinde yaşadığı tartışmayı gündeme getirdi. Salonda otururken annesine dünyanın en iyi üniversitelerinden Heidelberg Üniversite’sinin de Boğaziçi direnişine destek verdiğini söyleyip video gösterdiğini aktaran Kayacan, “O sırada koyu AKP’li üvey babam bir anda sözsel saldırıya geçti, bense tartışmayı sürdürmedim. Bana ‘devletin ekmeğini yiyorsunuz hainlik yapmayın, terörist’ dedi. Sonrasında ‘Olayların iç yüzünü bilmiyorsunuz, tartışmayalım’ dedim. Kendisi bir fiil beni kışkırtmaya devam etti en sonunda ‘Sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz’ dedim ve üstüme saldırdı. Şiddet uyguladı” ifadelerini kullandı.

“EVİMİN İÇİNDE BİLE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜM YOK”

“Kardeşim, arkadaşım ve annem olmasa telefonum, bilgisayarım kafama geçirilmiş olacaktı. Evimin içinde bile ifade özgürlüğüm yok ve bir düşüncem olabileceği kabul edilmiyor” diyen Rana Kayacan, şöyle devam etti: “Yandaş medya yayın organları insanları bu şiddete etkileyip bir insana saldırıya geçmesine yol açıyor. Çok tehlikeli bir durum. Uğradığım şiddetin beni ne kadar etkilediğini anlatamam. Nefretiniz batsın. İnsanları bu kadar birbirine kırdıran manüpülatif politikalarınız batsın. #AsağıyaBakmayacağız #AşağıyaBakmayacağım”

“EN GÜVENLİ OLARAK TANIMLAYABİLECEĞİM EVDE, YAŞAM ALANIMDA GÜVENCEM YOK”

Kayacan daha sonraki bir paylaşımında ise “Benim sindiremediklerimden biri de şu: Kamusal alanda ve medyada zaten açıkça hedef gösteriliyor ve fikir hürriyetime zincir vuruluyorken, belki de en güvenli olarak tanımlayabileceğim evde, yaşam alanımda güvencem yok. Bir alanım yok, kendi odamda çıkarabildiğim ses kadarım” yorumunda bulundu.


 

Kayacan, Twitter hesabının sahte olduğu yönündeki eleştiriler üzerine ise video ve fotoğraflarının olduğu Instagram hesabının adresini verdi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com