İstifa eden AKP’li başkan merkezi topa tuttu: Partiyi dizayn ediyorlar

Ekibiyle beraber istifa eden AKP Gaziantep Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, merkez teşkilatı hedef aldı: "Yanlış aday belirleme sürecinin baş aktörleri olduklarını kabul dahi etmiyorlar. Cumhurbaşkanımızı doğru bilgilendirmek yerine, partiyi dizayn etmeye halen devam ediyorlar."

KRONOS 26 Haziran 2024 GÜNDEM

AKP Gaziantep Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ve ilçe teşkilatı istifa etti. Yerel seçimde Şehitkamil Belediyesi AKP’den CHP’ye geçmişti. AKP’li Mehmet Yılmaz, Erdoğan’ın gösterdiği aday olan mevcut başkan Rıdvan Fadıloğlu’nun seçimlerinden önce aday olmak istemediğini açıkça ifade ettiğini ancak ‘zoraki’ bir şekilde aday gösterilerek ilçeyi bile bile kaybettiklerini iddia etti.

Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız başkanlığında yapılan üst kurul toplantısında Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Erkan Kandemir, aday ile ilgili gerçek anketi değil de kendi belirledikleri yüksek oranlı anketi Sayın Cumhurbaşkanımıza sundular. Bu sürece rağmen teşkilat olarak genel merkezimizin son kararını saygıyla karşılayıp, seçim sürecinde gece gündüz demeden saha da olduk. Çok gayretli bir seçim kampanyası yürüttük. Tüm çalışmalarımız gerek partimiz, gerekse adaylarımızın sosyal medya hesaplarında mevcuttur. Parti arşivimizde de yer almaktadır” dedi.

‘YANLIŞ ADAY BELİRLEME SÜRECİNİN BAŞ AKTÖRLERİ’

Erdoğan’ın doğru bilgilendirilmediğini savunan Yılmaz, “Dün yapılan il başkanlığı mülakatında bir kere daha gördüm ki Cumhurbaşkanımıza, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Koordinatör vekil Hakan Kahtalı hâlâ Gaziantep ile ilgili gerçekleri söylemiyorlar. Gaziantep’te birçok ilçenin kaybedilmesine neden olan yanlış aday belirleme sürecinin baş aktörleri olduklarını kabul dahi etmiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızı doğru bilgilendirmek yerine, partiyi dizayn etmeye halen devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com