AKP’li kurmaylardan yeni rapor: Bakan yardımcılarına neşter geliyor

Bakanlıklardaki kadro sistemi değişiyor. Halen 17 bakanlıkta görev alan 69 bakan yardımcılığı kadrosunun 34’e düşürülmesi planlanıyor. AKP'li kurmayların hazırladığı rapor, Erdoğan'a sunulacak.

KRONOS 05 Ekim 2024 GÜNDEM

AKP Genel Merkezi, yerel seçim öncesi ve sonrası gelen eleştiriler sonrası bakanlıklardaki sistemi masaya yatırdı. Bakan Yardımcılığı sisteminde sayının artması sonrası yaşanan sıkıntıları dikkate alan merkez, kadroyu düşürmeye karar verdi. Buna göre halen 4 olan kadronun yarı yarıya indirilmesinin daha işlevsel olacağı üzerinde duruldu.

Gerçek Gündem’in haberine göre, halen 17 bakanlıkta görev alan 69 bakan yardımcılığı kadrosunun 34’e düşürülmesi planlanıyor. Sayıyı düşürmenin kadroların daha verimli kullanılması açısından etkili olabileceği belirtiliyor. Dışişleri Bakanlığı haricinde her bakanlığa biri siyasi, diğeri bürokrasiden sorumlu 2 bakan yardımcılığı önerildi.

Yapılan analizlerin önümüzdeki günlerde kapsamlı bir rapor haline getirileceği belirtilirken, hazırlanacak raporun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağı ifade edildi.

Yapılan çalışmanın bürokratik vesayetin azaltılmasını amaçladığını vurgulayan AKP’li yetkililer, devlet ve hükümet sisteminde reform süreçlerinin hızla hayata geçmesinde belirlenecek stratejilerin de raporda yer alacağını söylediler.

Bu çalışmada ayrıca bakanlıklardaki kadroların etki analizinin de yapıldığını ifade eden AKP kurmayları, vatandaşa hizmetin en etkin şekilde gitmesi ve sorunlara hızlıca çözüme ulaşabilmesi için bürokrasinin en aza indirilmesinin gerektiğini savunuyor.

Bakanlıklar içinde sadece Dışişleri Bakanlığı’nın yardımcı sayısının 5’den 3’e indirilmesinin önerildiği çalışmada, siyasetten gelen kadro ile bürokraside gelen kadro arasındaki uyuşmazlığa da dikkat çekildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com