AKP’li Özlem Zengin’den ezber bozan çıkış: Dilruba tutuksuz yargılanmalı

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlunun tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi.

KRONOS 26 Ağustos 2024 GÜNDEM

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmak için “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması” talebinin kabul edildiğine dair iddialara “Kırmızı çizgimiz” dediği için kendi partisinin hedefi haline gelen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin yine ezber bozan bir çıkış yaptı.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nun tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi. Zengin “Dilruba bence tutuksuz yargılanmalı. Muhtemeldir ki ilk duruşmada serbest kalacaktır” dedi.

Ekol TV’de Armağan Çağlayan’ın konuğu olan Özlem Zengin, şunları söyledi:

“Kendisini dinledim, böyle cahil konuşma uzun süredir dinlemedim. Her konuştuğunu tek tek düzeltmemiz lazım. Üst perdeden bir tavrı da var. Her bir maddesini de ben kendisine izah ediyorum.

RTÜK’ün sokak röportajları ile ilgili de bir çerçeve çizilmeli. Tamamen yasaklama bir çözüm değildir. Sözlerin de hukuki düzenlemeye ihtiyacı var. Hukuki anlamda çerçevesi belirlenmeli.”

NE OLMUŞTU?

Dilruba Y., İzmir’de ‘Tüylü mikrofon’ isimli YouTube kanalının yayınında Instagram’ın erişime engellenmesine sert tepki göstermişti. Kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Kayserilioğlu, “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasından tahliye edilmişti. Ancak “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlamasından tutuklu kalmaya devam kararı çıkmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com