AKP’li vekil de emekli maaşlarına isyan etti

En düşük emekli maaşının 12.500 liraya çıkmasını eleştiren Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, “Emekli aylıklarının yeterli olduğunu söyleyemem, eğer söylersem vicdandan yoksun bir insanım demektir" dedi.

KRONOS 28 Temmuz 2024 GÜNDEM

En düşük emekli maaşının 12.500 liraya çıkmasına iktidar partisinden de eleştiri geldi. AKP Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, “Emekli aylıklarının yeterli olduğunu söyleyemem, eğer söylersem vicdandan yoksun bir insanım demektir. En düşük emekli aylığı için de diğer aylıklar için de vatandaşın ihtiyaçlarını karşılar dememiz mümkün değil, elbette az buluyoruz” dedi.

Meclis Araştırma önergesi üzerinde konuşan Orhan Yeğin, AKP’nin iktidara geldiği 2002’de Türkiye’de 5.5-6 milyon emeklinin olduğunu, şimdi bu rakamın 16 milyon olduğunu söyledi.

‘ASLA YETERLİ DEĞİL’

Yeğin, “2002’de bütçedeki yaşlılık aylıklarına ödenen oran yüzde 13.9 iken bugün 23.8. Asla yeterli değil ve artırmak için gayret ediyoruz” dedi.

Orhan Yeğin, en düşük emekli maaşını yükseltmek adına çözümü, “Yüksek katma değerli ürünler üretip, memleketimizin büyümesi için birlik olacağız. TOGG yapıldığı zaman hep beraber onunla gurur duyacağız” şeklinde açıkladı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com