AKP’lilerle Saray arasında “teğmenler” kavgası

Mezuniyetlerinde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyerek yemin eden teğmenler AKP'lileri birbirine düşürdü.

KRONOS 04 Eylül 2024 GÜNDEM

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıç kaldırıp “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla yemin etmesinin yankıları sürüyor.

Teğmenlerin yemini AKP’liler ve Saray arasında kavgaya neden oldu. Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut’un arasında, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geleceği için yetiştirilmiş bu teğmenlere hakaret kabul edilemez. Bunlar milletin evlatlarıdır” diyerek teğmenlere sahip çıkması üzerine başlayan tartışmaya eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci de dahil oldu.

Birinci, Yiğit Bulut’un “Ömer Çelik ne diyorsa odur. Çer çöpün, dışlanmışların, büyük Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri arasında fitne çıkarma çabası nafiledir. Hangi partiden olursa olsun kripto FETÖ’cülerin fitne çıkarma çabasına karşı dikkatli olalım” sözlerine yanıt vererek, “Eğer siz, bu husustaki doğru olan ve tecrübe ile damıtılmış görüşleri “FETÖ artığı, çer çöp ifadeleri ile genellerseniz, iki ihtimalden birini yansıtıyorsunuz demektir. Ya siz FETÖ artığısınız ya da çer çöp sizsiniz” ifadelerini kullandı.


Birinci’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Sayın Devlet Bahçeli’nin o korsan yemine bakış açısı en doğru olanı. Eğer siz, bu husustaki doğru olan ve tecrübe ile damıtılmış görüşleri:

1- FETÖ artığı…

2- Çer çöp… ifadeleri ile genellerseniz, iki ihtimalden birini yansıtıyorsunuz demektir.

1- Ya siz Fetö artığısınız

2- Ya da çer çöp sizsiniz

Zira, Genel Başkan yardımcılarımız Sayın Fatih Şahin’den, Sayın Hayati Yazıcı’ya, Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’tan bizlere kadar, o askeri öğrencilerin gösterisinin disiplinsizlik olduğunu, dolayısıyla soruşturulması gerektiğini zikrettik!

Bu tarz genellemelerin tamamamı yok hükmündedir. Sözünüzün nereye gideceğini tartın, ona göre söz söyleyin.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com