AKP’nin Dilruba tepkisi dinmiyor: Ömer Çelik, CHP’yi hedef aldı

Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir.

KRONOS 31 Ağustos 2024 GÜNDEM

Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’nun dün akşam İzmir Fuarı’nın açılışına katılması ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanında oturmasına AKP’den tepki gecikmedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, Dilruba Kayserilioğlu’nun protokolde ağırlanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur” dedi.

Ömer Çelik’in açıklamasının tamamı şöyle:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur.


“FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL”

Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir.

Bunlar kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir. Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür. Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com