Akşener’in ‘Adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz’ dediği iddia edilen isim konuştu

Meral Akşener'in 2018'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "Bana nedenini sorma, adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediği iddia edilen Gezici Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Gezici konuştu.

KRONOS 16 Ağustos 2024 GÜNDEM

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın, İYİ Parti’nin eski genel başkanı Meral Akşener’in 2018’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Bana nedenini sorma, adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz” dediği kişinin Gezici Araştırma Şirketi’nin sahibi Murat Gezici olduğu iddia edilmişti.

Murat Gezici, Ümit Özdağ’ın yalan söylediğini savunarak, “Ben Meral Akşener’e yapılan bir operasyon olarak görüyorum süreci” dedi.

Gezici, Akşener’in söylediği gibi Ümit Özdağ’a dava açması halinde mahkemede tanıklık yapacağını ifade etti.

‘ÖZDAĞ’IN KENDİSİ SÖYLÜYORDU’

Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin’e konuşan Gezici şunları söyledi:

“Geçen ay da, geçen yıl da medyada altını çizdim. Kadın 81 ili gezdi, bir torunu vardı, ailesi vardı. Memleket meselesini daha çok önemsedi. Azımsanmayacak bir oy aldı. Hâlâ da kitlesi var. Meral Akşener halen en önemli siyasi isim. Bunu defalarca söyledim. Fakat Ümit Özdağ’ın bahsettiği gibi bir süreç olmadı. Ümit Bey’le bir görüşmem oldu. 2019’da olmuştu. O görüşmede sadece şunu konuştuk: Sayın Akşener’in stratejilerinin yanlış olduğunu anlatıyordu. Zaten kendisi de strateji uzmanı olduğunu, kampanyanın yanlış olduğunu söylüyordu. Partiden de ayrılmamıştı. Duygusal manipülasyon herhalde böyle bir şey. Bunu benim söylediğimi anlatıyor. Halbuki kendisi söylüyordu. Kılıçdaroğlu’nun Alevi olduğunu ve kazanamayacağını kendisi söylüyordu. Açıkçası benim üzerimden manipülasyon yapıyor. Kendi söylediği yalanları benim üzerimden yapmaya çalışıyor.”

‘OPERASYON OLARAK GÖRÜYORUM’

Yüce Türk milletini temsil eden yargı beni mahkemeye çağırdığında da bunları orada da söyleyeceğim. Ben Meral Akşener’e yapılan bir operasyon olarak görüyorum süreci. Akşener ayrılmış gibi görülse de onu rakip olarak görenlerin saldırısı olarak görüyorum. Meral Akşener önemli bir Türk siyasetçisidir. Bu saldırılarla sanki ‘Erdoğan’ı o getirdi, o seçtirdi’ algısı kurularak bir aileye zarar verilmek isteniyor.”


 

ÖZDAĞ: BUNU İLK KEZ ANLATMADI

Gazeteci Erkin, Gezici’yi aramadan önce Ümit Özdağ ile de görüştüğünü belirtti. Özdağ, “İsmini vermediğiniz kamuoyu araştırmacısının ismini de verecek misiniz, tanık yapması için mahkemeye başvuracak mısınız?” sorularına şu yanıtı verdi:

“Olursa davet eder mahkeme. İsmini de söylerim o zaman. 2021 Mayıs ayında duydum. Partiden ayrıldığım süreçte. Duydum değil, İstanbul’da büroma geldi arkadaş ve anlattı bana. Dedi ki, ‘Korkuyorum. Adımı söylerseniz inkar ederim’ dedi. Ama daha sonra İstanbul’da muhtemelen sizin de tanıdığınız bir holding sahibinin bürosunda, holdingin sahibi, kardeşi ve birkaç siyasetçinin olduğu ortamda bana anlattığını daha geniş bir şekilde anlattı. Bunu ilk kez anlatmamış. Seçimden iki ya da üç gün sonra Büyük Kulüp’te de anlatmış. 35 kişiye.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com