Aleyna Tilki’ye organize siber şantaj

Şarkıcı Aleyna Tilki'nin kişisel verilerini ele geçiren kişi, ünlü şarkıcının babası ve asistanına ulaşarak siber şantajda bulundu. Yakalanan İ.Y. adlı kişinin hapis cezası isteniyor.

KRONOS 07 Ağustos 2024 GÜNDEM

Popüler şarkıcı Aleyna Tilki’nin yalnızca adli makamlarca ulaşılabilen kişisel verileri, ev adresi, T.C. kimlik bilgisi, nüfus kaydı gibi birçok kişisel bilgisini ele geçirildi. Bu bilgileri ele geçiren İbrahim Y. adlı kişi, ünlü şarkıcının babası ve asistanına ulaşarak siber şantajda bulundu.

Sabah’ta yer alan habere göre Instagram’dan önce Tilki’nin babasına mesaj atan İ.Y., “Kızınızın önemli bilgileri hacklenmiş” diyerek kimlik bilgilerinin yanı sıra, kimlik cilt no, aile sıra no ve okul numarası ile şubesine kadar özel bilgilerinin yer aldığı verileri paylaştı.

Daha sonra aynı bilgileri şarkıcının asistanına mail attı. Durumdan haberdar olan Tilki, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurdu.

Şikayet üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Hesap sahibinin İ.Y. adlı bir kişiye ait olduğu belirlendi. Şüpheli, hesabın kendisine ait olduğunu ancak çalındığını iddia etti.

Ancak savcılık şüphelinin inkara yönelik savunmasına itibar etmedi. Şarkıcının kişisel verilerini ele geçirip babasına ve asistanına mesaj attığını belirledi.

İ.Y.’nin “Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçundan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com