Ali İsmail Korkmaz’ın annesi: Adalete güvenim kalmadı

Gezi eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, "Çocuğumu öldürenler hal ettikleri cezayı almadı. Aliş'imi çok özlüyorum, adalete güvenim kalmadı" dedi.

KRONOS 30 Mayıs 2024 GÜNDEM

Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında esnaf ve sivil polis tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, “Çocuğumu öldürenler hal ettikleri cezayı almadı. Aliş’imi çok özlüyorum, adalete güvenim kalmadı” dedi.

Ali İsmail Korkmaz 2 Haziran 2013’te, Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında, sıkıştırıldığı bir sokakta esnafın ve sivil polislerin saldırısına uğradı. Otuz sekiz gün boyunca komada kalan Korkmaz, yaşam mücadelesini kaybetti.

Artı Gerçek’in haberine göre öldürüldüğünde 19 yaşında olan Ali İsmail Korkmaz, Gezi eylemlerinin sembollerinden biri oldu.

‘HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALMADILAR’

Gezi eylemlerinin 11’inci yılında konuşan Emel Korkmaz, şunları söyledi:

“Gezi’nin üzerinden tam 11 yıl geçti. Evlat acısı, evlat hasreti ile geçen bu süreç, aynı zamanda adalet ve hukuk mücadelesine tanıklık etti. O gün benim çocuğumu katledenler yapılan yargılama sonucu hak ettikleri cezayı bile maalesef almadı.

Ali İsmail’in darp edilme görüntülerine, yaşadığımız mağduriyete ve evlat kaybına rağmen ödül gibiydi verilen ceza. O kadar yıllık adalet mücadelemiz ve akabinde gelen sonuç bizleri derinden yaraladı. Adalete güvenim kalmadı.

Gezi bize çok büyük ve hâlâ kanayan bir acı bıraktı. Ancak bizlerin yanında olan halkımızın desteği ile mücadele etmeye devam ediyoruz. Aliş’imin yokluğu, özlemi, 11 senenin dinmeyen acısı kelimelerle nasıl ifade edilir bilmiyorum. Çok özlüyorum. Aliş’im için verdiğin adalet ve hukuk mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğim.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com