‘Ali Yerlikaya güvende hissetmiyor, Soylu’nun beklentisi…’

Gazeteci Barış Pehlivan: "En büyük beklentisi Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da en kötüsü AKP'de teşkilatlardan sorumlu başkan olmaktı. Ali Yerlikaya, Bakan olduğu süre boyunca ondan önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu için kendisini emniyette ve güvende hissetmiyor."

KRONOS 17 Temmuz 2024 GÜNDEM

Arşiv.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakın zamanda Meclis’e dokunulmazlığının kaldırılması için başvuruda bulunacağı iddiasının yankıları devam ediyor. Gazeteci Barış Pehlivan da Süleyman Soylu hakkında “En büyük beklentisi Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da en kötüsü AKP’de teşkilatlardan sorumlu başkan olmaktı. Soylu neden tekrar çıkış içinde? Neden dokunulmazlığının kaldırılması için vs adım atıyor?” sorusunu yöneltti ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın kendisini güvende hissetmediğine dikkat çekti.

Halk TV’de yayınlanan Kayda Geçsin programında konuşan Barış Pehlivan, şunları söyledi:

“En büyük beklentisi Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da en kötüsü AKP’de teşkilatlardan sorumlu başkan olmaktı. Soylu neden tekrar çıkış içinde? Neden dokunulmazlığının kaldırılması için vs adım atıyor?

‘EMNİYET MÜDÜRLERİ KARARNAMESİ HALEN YAYINLANMADI’

Bunun perde arkasında bu taleplerinin bir türlü yerine getirilmemesi var. Emniyet Müdürleri Kararnamesi diye özetleyebileceğimiz İçişleri Bakanlığı’nı önemli şekilde ilgilendiren kararname var. Gelenek gereği haziran ayında yayınlanırdı. 1 buçuk ay geçti bu kararname yayınlanmadı.

Perde arkasında Süleyman Soylu’nun olduğu iddia ediliyor. Bazı emnyiet görevlileri görevden alındı pasife çekildi vs ama devlette hala Soylu’ya yakın olduğu bilinen ciddi bürokratlar, valiler var. Örnek veriyorum jandarma hala Süleyman Soylu döneminde atanan kurmaylarla dolu. Bazı il emniyet müdürler, bazı kaymakamlar, valiler…

Emniyet Müdürleri Kararnamesi’nin bu sene yayınlanmamasının nedeni olarak Soylu’nun kendi içişleri bakanlığındaki kadrosunun tasfiye edilmesini engellemeye çalışıldığı iddia ediliyor.

Ali Yerlikaya, Bakan olduğu süre boyunca ondan önce İçişleri Bakanı Süleyman olduğu için kendisini emniyette ve güvende hissetmiyor.

Süleyman Soylu’nun bu çıkışlarının muhataplarından en önemlisi Recep Tayyip Erdoğan. Çünkü Erdoğan’ın ağzından çıkacak karara bağlı Soylu’nun durumu.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com