‘Ali Yerlikaya neredeyse her gün müjde veriyor, bunun bir tek anlamı var…’

T24 yazarı Mehmet Yılmaz: "Ali Yerlikaya, göreve geldiği günden beri neredeyse her gün bir organize suç çetesinin çökertildiği ile ilgili müjde veriyor. Bunun bir tek anlamı var: Bu örgütlerin sırtı zamanında öyle sıvazlanmış ki yakala yakala bitmiyorlar."

KRONOS 05 Haziran 2024 GÜNDEM

Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturduğu günden bu yana her gün bir suç örgütünün çökertildiğini duyuruyor. Bunların arasında kırmızı bültenle uluslararası çapta aranan uyuşturcu baronları, çete liderleri de var. T24 yazarı Mehmet Yılmaz, Ali Yerlikaya’nın duyurduğu müjdelere ilişkin, “Bu örgütlerle mücadele o kadar ihmal edilmiş ve bir ihtimal bu örgütlerin sırtı zamanında öyle sıvazlanmış ki yakala yakala bitmiyorlar” yorumunu yaptı.

Türkiye’nin Küresel Organize Suç Endeksi’nde 163 ülkeyi geride bırakarak 14. olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Türkiye, organize suç çeteleri için dünyadaki en elverişli 14 ülkeden biri. Ve bu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devri iktidarında gerçekleşti. Uyuşturucu, silah, insan kaçakçılığı da dahil her türden kaçakçılık, tehdit, şantaj, şiddet, cinayet bu örgütlerin işi. Henüz Kolombiya, Meksika, Afganistan, Honduras gibi ülkelerin eline su dökemiyoruz ama iktidara hâkim olan zihniyet değişmez ise bunu da görme ihtimalimiz yüksek” ifadelerini kullandı.

‘MESELENİN ÖZÜ ŞEFFAFLIK’

Bu tür suç örgütlerinin üzerinde ciddi bir siyasi kalkan olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

“Bu siyasi kalkanın bir ucundan iktidar partisi tutarken, öteki ucunu koalisyon ortağı taşıyor. Rejimin türlü kılıklar altında çıkardığı aflardan yararlanıp, koalisyonun küçük ortağı partinin liderinin elini öpmeye koşturan organize suç örgütü liderlerini hatırlarsınız. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve geldiği günden beri neredeyse her gün bir organize suç çetesinin çökertildiği ile ilgili müjde veriyor. Bunun bir tek anlamı var: Bu örgütlerle mücadele o kadar ihmal edilmiş ve bir ihtimal bu örgütlerin sırtı zamanında öyle sıvazlanmış ki yakala yakala bitmiyorlar. Bu tablonun ortaya çıkması beceriksiz bir bakan, yolsuzluğa bulaşmış iki – üç polis şefi gibi nedenlerden olmuyor. Meselenin özü şeffaflık ve hesap verebilir olmakla ilgili. Derin bir yolsuzluğun devleti sarıp sarmaladığı bir ülkede, suç örgütleriyle mücadele de mümkün olamıyor.

 

‘DEV KARA PARA HACMİ VAR’

Çünkü kimin elinin kimin cebinde olduğu belli değil, görevini yapmak isteyen memurlar, hakimler ve savcılar arkalarında siyasi bir destek olduğundan emin olamıyorlar, yolsuzluklar nedeniyle oluşan dev kara para hacmi, suç gelirlerinin de izini sürmeyi zorlaştırıyor. Bu parti, 2002 yılında iktidara gelirken yolsuzluklar ve suç örgütleriyle de mücadele edeceği sözünü vermişti. Verdiği birçok söz gibi bunu da tutamadı, sorunun daha da büyümesine de zemin hazırladı.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com