Almanya’da zorunlu askerlik tekrar gündemde

Almanya’da koalisyon hükümetinin kaldırdığı zorunlu askerliğin tekrar hayata geçirilmesi gündemde.

KRONOS 11 Ekim 2024 DÜNYA

Almanya’da muhalefetteki Hristiyan Sosyal Birliği Partisi (CSU) Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, 2011’deki Angela Merkel şansölyeliğinde partisinin de bulunduğu koalisyon hükümetinin kaldırdığı zorunlu askerliğin tekrar hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Almanya merkezli Bild gazetesine konuşan Söder, “Ordu için paraya, net finansman yapılarına, insansız hava araçları gibi silahlara ve tabii ki zorunlu askerliğe ihtiyacımız var. Mümkün olan en kısa sürede… Aksi takdirde, Almanya’nın kendini savunma yeteneği uzun vadede garanti edilemez” dedi.

Düzenlemenin CSU’dan Karl-Theodor zu Guttenberg’in savunma bakanlığı döneminde kaldırıldığının hatırlatılması üzerine Söder, “Zaman değişti” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 181 bin askeri bulunan Almanya’da bu sayının 2031’e kadar 203 bine çıkarılması hedefleniyor ancak uzmanlar, bu sayının da ülke savunması için yeterli olmayacağını söylüyor. Yaşlanan nüfus ve nitelikli işgücü eksikliğinden dolayı askerlik yapacak personel bulmakta zorluk yaşana ülkede 2031 için hedeflenen sayıya ulaşılamayacağı belirtiliyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com