Almanya’dan Türkiye’ye Eurofihgter şartı

Türkiye'nin, Avrupa'dan talep ettiği 20 adet Eurofighter-Typhoon savaş uçağı için Almanya, "Ege ve Adalar üzerinde uçmama garantisi" istedi.

KRONOS 10 Ekim 2024 GÜNDEM

Türkiye’nin, Avrupa’dan talep ettiği 20 adet Eurofighter-Typhoon savaş uçağına Almanya’nın şartlı onay vereceği iddia edildi. Almanya, Eurofighter savaş uçaklarını satarken, Türkiye’den “Ege ve Adalar üzerinde uçmama garantisi” talep ediyor.

Alman RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) yayımladığı haberde, Türkiye’nin hâlâ Eurofighter almak istediğini ancak uçağı üreten İngiltere, İtalya ve İspanya’nın onayına rağmen Almanya’nın buna karşı çıktığı ifade edildi.

Haberde, Almanya’nın uçakları satma koşulunun, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik sert açıklamalarından ve Ege Adaları üzerindeki toprak iddialarından vazgeçilmesi” olduğu öne sürüldü.

Diğer üç ülke onay vermiş olsa bile, Almanya’nın onayı olmadan bu savaş uçaklarının Türkiye’ye verilmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

RND, Türkiye’nin S-400 alımının büyük hata olduğunu ve bunların 2019’da teslim edilmesine rağmen paketinin bile açılmadığını aktardı.

Yunanistan’ın son yıllarda Hava Kuvvetleri’ndeki uçakları modernleştirdiği, Ege’de açık bir üstünlüğe sahip olduğu belirtilen yazıda, “S-400’ler Türk hava kuvvetlerinin modernleşmesinin önünde bir engel oldu. Yerli üretim Kaan ise, dışarıdan F-35’e çok benziyor ama üretimi, batıdan gelecek motor ve elektronik parçalara bağımlı” denildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com