Alparslan Kuytul’a ‘Allah bu diktatörlükten milletimizi kurtarsın’ cezası

Cezaevinde olan Furkan Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "diktatör" dediği iddiasıyla "kurum görevlisine hakaret"ten 3 gün hücre cezası verildi. Kuytul, cezaevinde sık sık "görüş yasağı", "hücre cezası", "telefon yasağı" gibi uygulamalarla karşılaşıyor.

KRONOS 06 Mayıs 2023 GÜNDEM

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul’a yönelik cezaevindeki hak ihaleleri devam ediyor. Kuytul’a şimdi de bir konuşmasında Erdoğan’a “diktatör” dediği iddiasıyla hücre cezası verildi.

Kuytul’un avukatı Bilal İpek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ağrı’daki Patnos L Tipi Cezaevi’nde bulunan müvekkiline 3 gün hücre cezası verildiğini açıkladı.

İpek’in paylaştığı kararda, Kuytul’un eşi Semra Kuytul’la, 19 Nisan’da yaptığı telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “diktatör” diyerek hakaret ettiği öne sürüldü. Kararda, Kuytul’un “Allah bu diktatörlükten milletimizi kurtarsın” dediği belirtiliyor. Bu gerekçe ile Kuytul’a “kurum görevlisine hakaret veya tehditte bulunmak” suçlamasıyla 3 gün hücre cezası verildi.

Avukat İpek, paylaşımında “Müvekkilin konuşmasında Cumhurbaşkanına karşı herhangi bir söylem olmamasına rağmen Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edilmiştir. Bu sebeple de ceza veremeyeceğini anladıkları için kurum görevlilerine hakaretten ceza verdiler. Öncelikle müvekkilin konuşmasında kesinlikle ne cumhurbaşkanına ne de başkasına hakaret bulunmamaktadır. Ayrıca Cumhurbaşkanı kurum görevlisi değildir” dedi.

Kuytul, ailesiyle yaptığı telefon görüşmelerinde kullandığı ifadeler nedeniyle sık sık “hücre cezası”, “görüş yasağı”, “telefon hakkı yasağı” gibi uygulamalarla karşılaşıyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com