AYM’ye ‘ahmak’ davasının seyrini değiştirecek başvuru

Çorum 3. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Halil Güner, İmamoğlu'nun "ahmak" sözleri nedeniyle yargılanmasına neden olan TCK’nin 125/3- a hükmünün iptali için AYM’ye iptal başvurusunda bulundu.

KRONOS 29 Eylül 2024 GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen siyasi yasak cezasının onaylanıp onaylanmayacağına ilişkin gözler kararı verecek İstinaf mahkemesinde. Kulislerde, Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak çıkacağı yönünde iddialar konuşuluyor. Bu tartışmalar sürerken Çorum 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından davanın seyrini değiştirebilecek bir adım geldi.

Cumhuriyet’in haberine göre Çorum 3. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Halil Güner, kendi mahkemesinde görülen bir davada, ceza hukuku profesörü Prof. Dr. Adem Sözüer ve anayasa hukuku doçenti Dr. Tolga Şirin tarafından hazırlanan ve İmamoğlu’nun avukatları tarafından 2 Eylül’de İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi’ne sunulan bilimsel mütalaadaki görüşlerden faydalandı.

İMAMOĞLU’NUN YARGILANMASINA NEDEN OLAN MADDE

Yargıç Güner, TCK’nin 125/5 maddesiye beraber İmamoğlu’nun söz konusu davada yargılandığı maddelerden olan TCK’nin 125/3- a hükmünün iptali için AYM’ye iptal başvurusunda bulundu.

Mütalaada, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçunu oluşturan TCK’nın 125/3-a ve 5 maddelerinin anayasaya aykırı olduğu belirtildi. Güner, hükmün iptali istemiyle dosyanın AYM’ye götürülmesi gerektiği savundu.

İMAMOĞLU’NUN AVUKATI DAVA DÜŞEBİLİR

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, söz konusu maddenin AYM tarafından iptal edilmesi halinde İmamoğlu’na yönelik “ahmak davası”nın da düşme ihtimali bulunduğunu söyledi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com