Ankara Emniyeti’ni sarsan davada tutuklu sanık kalmadı

Kaplan davasının firari kilit ismi Serdar Sertçelik'in açıklamaları nedeniyle Ankara Emniyeti'ne yönelik soruşturmada tutuklanan 7 kişi tahliye edildi.

KRONOS 03 Eylül 2024 GÜNDEM

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın mafya lideri Ayhan Bora Kaplan davasında gizli tanık olan Serdar Sertçelik’in firar ettikten sonra Ankara Emniyeti’nde üç polis şefini hedef alan açıklamaları kamuoyuna damgasını vurmuştu.

Serdar Sertçelik’in açıklamaları nedeniyle Ankara Emniyeti’ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan 7 kişi tahliye edildi.

Böylece dosyada tutuklu sanık kalmadı.

Polis şeflerinin kendisine “AKP’li bazı isimlerin adlarını verdirerek” iktidar partisine yönelik darbe planlandığını iddia eden Serdar Sertçelik’in ayağı yaralı bir şekilde yurt dışına nasıl kaçtığı tartışmaları da beraberinde getirmişti.

NE OLMUŞTU?

Ayhan Bora Kaplan’ın adamı olduğu ve bazı eylemlere karıştığı belirtilen Serdar Sertçelik, “yalan ve iftiralarla dolu 19 sayfalık beyanları kendisine zorla imzalattırıldığını” ileri sürerek Ankara emniyetini suçlamıştı. İfadeyi verdiğinin ertesi günü elektronik kelepçe takılarak tanık koruma programına alındığını ancak istediği her yere gidebildiğini anlatan Sertçelik, “kendisine yapılan operasyonun göstermelik olduğunu ve yurt dışına kaçmasına müsaade edildiğini” ileri sürmüştü.

Sertçelik, yurt dışına çıktıktan sonra polisin kendisine ulaşarak, Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ, Fahrettin Koca, Abdulhamit Gül, Macahit Arslan ve Hasan Doğan aleyhine ifade verdirmek istediğini, hükümete bu yolla darbe yaptıklarını ileri sürmüştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Serdar Sertçelik’in iddiaları üzerine 6 Mayıs’ta soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında üst düzey emniyet müdürlerinin de olduğu 10 şüpheliden 7’si “Yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs”, “Göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “Suçluyu kayırma” suçlarından tutuklanmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com